avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Solicitare explicatii taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Solicitare explicatii taxe si impozite

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cum si unde pot solicita explicatii detaliate legate de impozitul pe casa si teren. Dupa ce l-am achitat, constatand ca este cu mult peste ce am platit anul trecut, am cerut lamuriri la ghiseu si recomandarea functionarei a fost sa-mi pun ochelari. :(
Mentionez ca locuiesc intr-o comuna - primaria comunei are un ghiseu unde colecteaza taxele si impozitele locale - si nu stiu cum pot afla aceste informatii sau cui sa ma adresez.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: isct , utilizator 12:46, 18 Martie 2014
Avand in vedere caraterul public al informatiilor,adresati solicitare oficiala primariei,care detine obligatia sa raspunda in termen de 30 de zile
Va rog sa-mi spuneti daca exista o cerere tip pentru aceasta solicitare.
Exista la biroul de informatii al fiecarei unitati de administratie financiara birou/serviciu de informare,care detine si formular de cerere
Dupa ce il completati ,inspectorul urmeaza sa va elibereze numar de inregistrare al cererii
Buna dimineata,

Am adresat primariei o solicitare oficiala la care am primit un raspuns, vineri 14.03.2014. In cerere am solicitat explicatii detaliate si singurul lucru evidentiat in raspunsul primariei este ca am figurat cu debit din 2005 pentru un teren "nedeclarat". Terenul in cauza (parte a unei mosteniri nedezbatute) este dat la asociatie, asociatie care, din cate stiu eu, plateste impozitul anual. In anii anteriori am primit chiar si bonificatie pentru plata integrala a impozitului pana la jumatatea lunii martie, fapt ce poate fi dovedit cu facturile din anii anteriori emise de catre Biroul taxe si impozite al Primariei.

Va rog sa-mi oferiti o solutie legata de faptul cum pot merge mai departe pentru a afla explicatii pentru taxele si impozitele platite.

Ca o intrebare suplimentara: daca pe plan local s-a hotarat impozitarea terenurilor tinute in folosinta de catre mostenitori (terenuri impartite de comun acord, fara o dezbatere a succesiunii) aceasta se aplica retroactiv?

Va multumesc anticipat.
cum pot merge mai departe pentru a afla explicatii pentru taxele si impozitele platite.

Pentru temeinica dv informare solicitati la asociatie sa vi se comunice situatia achitarii obligatiilor la buget
daca pe plan local s-a hotarat impozitarea terenurilor tinute in folosinta de catre mostenitori (terenuri impartite de comun acord, fara o dezbatere a succesiunii) aceasta se aplica retroactiv?

Raspunsul concret il puteti afla analizand HCLM respectiv

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar un teren. cum verific daca acesta este intravilan sau extravilan? trinity2012 trinity2012 Buna ziua, As dori sa primesc, va rog, mai multe lamuriri in legatura cu rezolvarea urmatoarei situatii: Doresc sa cumpar un teren intr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Taxa salubritate vldd1802200213031970 vldd1802200213031970 Buna seara, Am doua proprietati cu acte doveditoare la care platesc impozit pe imobile si pe terenurile aferente. Locuiesc la un singur imobil putand dovedi ... (vezi toată discuția)
Teren stat sub garaj propietate -Daniel- -Daniel- detin un garaj facut cu autorizatie de constructie in anul 1975 aflat pe teren stat pentru care se plateste impozit pe constructie si taxa ocupare ... (vezi toată discuția)