Buna ziua,
Am urmatoarea problema pentru care solicit ajutor:Anul trecut, societatea a obtinut de la banca o linie de credit de 60000 lei cu termen de rambursare febr.2014. In contabilitate am facut inregistrarea:
5121=5191/60000
La aceasta data, societatea a prelungit linia de credit cu 24 luni.Deci, creditul nu a fost rambursat la scadenta ci a fost prelungit. Cum ma inregistrez in contabilitate?
Soldul contului 5121, la sfarsitul lui ianuarie, imi rezulta negativ.
Multumesc.
8.5. DATORII PE TERMEN SCURT: SUMELE CARE TREBUIE PLÃTITE ÎNTR-O PERIOADÃ DE PÂNÃ LA UN AN
212 -
(1) O datorie trebuie clasificată ca datorie pe termen scurt, denumită şi datorie curentă, atunci când:
a) se aşteptă să fie decontată în cursul normal al ciclului de exploatare al entităţii; sau
b) este exigibilă în termen de 12 luni de la data bilanţului.
Nu inteleg de ce cont 5121 are sold pe credit. Daca asa e extrasul (pe debit apare la banca) atunci e corect.
Asta nu inteleg nici eu.Extrasul Bancii este ciudat. E ca si cum ar fi intrat din nou in cont 60000 lei.Eu l-am intrebat pe patron daca a facut un nou imprumut si mi-a zis ca el doar a facut prelungirea pe 24 luni.
Asta nu inteleg nici eu.Extrasul Bancii este ciudat. E ca si cum ar fi intrat din nou in cont 60000 lei.Eu l-am intrebat pe patron daca a facut un nou imprumut si mi-a zis ca el doar a facut prelungirea pe 24 luni.
Prelungirea poate sa fie un alt imprumut, iar linia s-a inchis. Ar trebui sa va uitati in contracte si ce apare in extrasele de cont. Daca nu vad aceste documtente este cam greu sa imi dau seama.