avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Linie de credit pe termen scurt
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Linie de credit pe termen scurt

Buna ziua,
Am urmatoarea problema pentru care solicit ajutor:Anul trecut, societatea a obtinut de la banca o linie de credit de 60000 lei cu termen de rambursare febr.2014. In contabilitate am facut inregistrarea:
5121=5191/60000
La aceasta data, societatea a prelungit linia de credit cu 24 luni.Deci, creditul nu a fost rambursat la scadenta ci a fost prelungit. Cum ma inregistrez in contabilitate?
Soldul contului 5121, la sfarsitul lui ianuarie, imi rezulta negativ.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:33, 15 Februarie 2014
Ar trebui transferata suma creditului in cont

1621. Credite bancare pe termen lung (P)

pt ca

5191 este: Credite bancare pe termen scurt (P)

ordin 3055/2009:

8.5. DATORII PE TERMEN SCURT: SUMELE CARE TREBUIE PLÃTITE ÎNTR-O PERIOADÃ DE PÂNÃ LA UN AN
212 -
(1) O datorie trebuie clasificată ca datorie pe termen scurt, denumită şi datorie curentă, atunci când:
a) se aşteptă să fie decontată în cursul normal al ciclului de exploatare al entităţii; sau
b) este exigibilă în termen de 12 luni de la data bilanţului.

Nu inteleg de ce cont 5121 are sold pe credit. Daca asa e extrasul (pe debit apare la banca) atunci e corect.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Asta nu inteleg nici eu.Extrasul Bancii este ciudat. E ca si cum ar fi intrat din nou in cont 60000 lei.Eu l-am intrebat pe patron daca a facut un nou imprumut si mi-a zis ca el doar a facut prelungirea pe 24 luni.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Ileana567 a scris:

Asta nu inteleg nici eu.Extrasul Bancii este ciudat. E ca si cum ar fi intrat din nou in cont 60000 lei.Eu l-am intrebat pe patron daca a facut un nou imprumut si mi-a zis ca el doar a facut prelungirea pe 24 luni.

Prelungirea poate sa fie un alt imprumut, iar linia s-a inchis. Ar trebui sa va uitati in contracte si ce apare in extrasele de cont. Daca nu vad aceste documtente este cam greu sa imi dau seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila linie de credit kamy_nora kamy_nora Buna ziua ! Societatea la care lucrez a contractat o linie de credit din contul curent, in valoare de 300.000 lei, pe o perioada de 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare linie de credit mary_catalina mary_catalina Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o situatie similara. Linia de credit pe care o are societatea este in valuta (23000 euro). nu avem ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile rate rambursare credit Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Avem o linie de credit pe termen scurt evidentiata in ct 5191, in suma de 200000 lei.Disponibil in cont curent nu mai avem nimic fapt ptr care ... (vezi toată discuția)