avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrari contabile rate rambursare credit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrari contabile rate rambursare credit

Buna ziua,
Avem o linie de credit pe termen scurt evidentiata in ct 5191, in suma de 200000 lei.Disponibil in cont curent nu mai avem nimic fapt ptr care utilizam din linie.Incepand cu 2013 contractul ptr linia de credit a fost reinoit ptr o suma de 100.000 lei, diferenta rambursandu-se in rate lunare de 5000 lei.ILa sf lui 2012 in balanta este evidentiata in ct:5191 linia de credit = 120.000 lei(restul fiind utilizati), iar soldul ct-lui 5121 este zero cum e si normal neavand disponibil in cont si utilizand din linie.
Intrebarea mea este cum se inregistreaza in contabilitate ratele privind rambursarea creditului .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Dumitru , utilizator 08:13, 10 Aprilie 2013
Rambursarea ratelor 5191=5121 cu suma datorata
si dobinda la linie analitic 666=5121
Avand sold zero la ct 5121 si facand aceasta inregistrare o sa am sold creditor.E corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila linie de credit marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com O SC a contractat o linie de credit.Este prima luna cind am un extras de cont aferent acestea si nu sint sigura daca am gindit bine operatiunile ce se ... (vezi toată discuția)
Linie de credit niko 94 niko 94 Avem o linie de credit, un contract cu banca,am un singur extras de cont cu semnul minus,iar in data de 20.04.10 am in extras dobanda debitoare de 427.86, am ... (vezi toată discuția)