avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum oblig cumparatorul sa vina la notar pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum oblig cumparatorul sa vina la notar pentru incheiere contract de vanzare cumparare

Am vandut un teren cu un imobil in anul 2006,am incheiat un antecontract scris de mana cu martor,dupa care am incheiat un antecontract de vanzare cumparare la notar.in momentul incheierii antecontracului la notar le-am distrus pe cele de mana,in caz contrar ambele erau nule.la notar am declarat ca am primit toti banii si am predat imobilul cu teren.dupa 60 de zile amfost la notar pt incheierea contractului de vanzare cumparare ,dar cumparatorul refuza semnarea pe motivul taxelor notariale pre mari.De 8 ani eu platesc impozitul,cf ul e pe numele meu.Cum pot obliga cumparatorul sa incheie contractul?
Cel mai recent răspuns: atty nagy , utilizator 20:01, 19 Februarie 2014
Daca am inteles eu bine din punct de vedere legal d-voastra nu ati vandut imobilul+terenul ! De fapt ati primit banii ? Actele de mana le-ati distrus doar d-voastra sau si cumparatorul ?
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
Va adresati la instanta de judecata.
Mergeti la avocat pentru a va redacta actiune si apoi mergeti la proces.
@av.lascoschi
Cu tot respectul, cred ca va grabiti cu mersul la instanta! Nu e clar deloc in ce stadiu este tranzactia. Daca ati primit banii, actele de mana au fost distruse iar cele in forma autentica nu au fost incheiate, ati mai merge in instanta ?
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
DlGoe, utilizator
ati prins ideea perfect. cumparatorul nu si-a distrus antecontractul de mana,doar eu,acum doreste ca eu sa modific actele pe cheltuieala mea(terenul era extravilan,acum e intravilan,imobilul era anexa gospodareasca,acum vrea sa-l transform cu destinatie locuinta ceea ce ar insemna pe langa taxe mult prea mari si 3 % impozit pecare ar trebui sa-l platesc eu,etc) si doar dupa asta ar veni le notar ,dar eu nu cred ca ar face asta.
banii i-am primit toti,smecheria e ca cumparatorul jongleaza cu doua aspecte: 1.daca il chem in instanta arata ambele antecontracte(cel de mana al lui,pe care nu l-a distrus si cel de la notar) si spune ca ambele sunt nule.2. daca eu vreau sa arat ca el sta acolo si eu ii platesc impozitul imi arata antecontractul de la notar in care scrie ca am primit toti banii dar nu specifica un termen de prezentare la notar,ci doar termenul de predare al imobilului(08.2006).

Alte discuții în legătură

Insolventa constructor Ioan Claudiu Ioan Claudiu Buna, Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt. un apartament de la un dezvoltator care intre timp a intrat in insolventa ( ceruta chiar de el ), ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare Karinacj Karinacj Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu privire la teren ,prin care am primit un avans ,urmand ca restul sumei sa fie achitat la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Pamant gabita2000 gabita2000 Tatal meu a cumparat un teren pentru casa de la fratele lui. Au facut doar o foaie de mana. Tata a connstruit o casa pe acel teren. Daca fratele lui deschide ... (vezi toată discuția)