avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contributii sociale la decontare transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contributii sociale la decontare transport

Buna ziua, daca am un angajat care face zilnic naveta din alta localitate la serviciu iar eu ca angajator doresc sa-i decontez valoarea transportului,voi plati pentru aceasta valoare contributii sociale?Dar impozit?
multumesc
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 15:43, 15 Februarie 2014
Da, trebuie calculate contributii si impozitul aferent...este considerat un avantaj de natura salariala. Se vor calcula in luna in carea s-au platit sumele respective.
art.55 Codul fiscal:
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplica si urmatoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
f) permise de calatorie pe orice mijloace de transport, folosite in scopul personal;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare abonament angelica36 angelica36 buna ziua se poate deconta pe firma un abonament mijloc de transport pt un angajat? valoarea abonamentului e de 96 lei (vezi toată discuția)
Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Tichete cadou bubu.g bubu.g in caz de acordare tichete cadou de angajator in cuantum de 150 lei cum se impoziteaza? ce se intampla in cazul in care cuantumul este mai mare de 150 ... (vezi toată discuția)