avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediatorul a stabilit pentru parti date diferite a ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediatorul a stabilit pentru parti date diferite a unei sedinte

Buna dimineata.
In problema mea cu inundatiile, am ajuns la mediator. Pentru ca dumnealui are 2 locuri de munca, mi-a propus ca data a medierii ziua de vineri 14 februarie, dupa amiaza. Dar, pe vinovat, l-a invitat pe data de 12 februarie (am vazut aseara invitatia). Ciudateniile incep: pe 12 m-a sunat mediatorul sa-mi spuna ca vecinul refuza sa vina la mediere, dorind sa aiba o prima intilnire cu mine in particular. Pe 13 am mers la mediator sa discutam in amanunt fata in fata. Nici atunci nu mi-a spus ca eu as fi "lipsit" de la mediere. Dar, l-a sunat pe vecin sa vada daca acesta isi mentine dorinta si m-a sfatuit sa ma intilnesc cu el. Ieri seara tirziu, a venit vecinul cu reprosul ca el a pierdut o zi de munca din cauza mea, care... as fi lipsit de la mediere si, evident, refuza o alta intilnire. Ce pot eu sa inteleg de aici? Ce pot face in continuare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters287867 , utilizator 19:23, 4 Aprilie 2014
Florin Cioca a scris:

... Mergeti la mediatorul respectiv si solicitati-i contractul. Dupa ce il obtineti informati-ne.
Va sfatuiesc sa alegeti alt mediator.

Imi cer scuze, dar cu boala si decesul neasteptat al mamei mele, nu am mai avut timp si de problemele mele.
Intre timp, am reusit sa ma intilnesc cu mediatorul, chiriasul vinovat si proprietarul. Chiriasul si proprietarul au refuzat medierea.
I-am solicitat mediatorului contractul si actul prin care sa arate ca cealalta parte a refuzat medierea. Ma duce cu vorba si... mi-a propus sa-mi trimita prin posta actul de neacceptare. Nici vorba de contract. Am acceptat si asa, dar nu stiu cit va dura. Mai nou, nu-l mai gasesc decit la telefon.
Sesizati Consiliul de Mediere.
Multumesc @Florin Cioca pentru sfat si sustinere. O seara frumoasa va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de pregatire a medierii - invitatie parte ContSters277797 ContSters277797 Am contactat un mediator si am incheiat un contract de premediere cu acesta. Am convenit asupra datei intalnirii, acesta urmand sa instiinteze cealalta parte. ... (vezi toată discuția)
Semnatura sau nu - pe pv /mediere ? oanaportar oanaportar Anagajatorul si angajatul - au participat la o mediere, intr-un litigiu de munca. Partile nu au ajuns la o intelegere, refuzand din start ... (vezi toată discuția)