avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nu este permisa forma SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nu este permisa forma SRL?

Am inteles ca sunt unele afaceri care nu pot fi organizate sub forma de SRL ?

Care sunt acelea ?

Alberto Kurtyan
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 01:36, 23 Aprilie 2009
Putina seriozitate te rog.

Casele de amanet sunt institutii financiare nebancare IFN si se pot organiza sub forma de SRL.

Ai citat trunchiat art. 5 din OG 28/2006.

Art. 5. - (1) Instituţiile financiare nebancare au obligaţia de a se constitui ca societăţi comerciale pe acţiuni. Organizarea şi funcţionarea instituţiilor financiare nebancare sunt reglementate de prevederile prezentului titlu, ale Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi, după caz, de alte legi speciale în materie.
(2) Persoanele juridice prevăzute la cap. VIII fac excepţie de la obligativitatea constituirii sub formă de societăţi comerciale pe acţiuni.

Daca nu stii sa raspunzi la o intrebare, pur si simplu abtine-te, te rog !
Nu te supara pe mine !

Nu esti la prima greseala chiar daca esti administrator.

Alberto Kurtyan
Ce sa-i faci, eu nu fac regula din exceptie. Daca vorbim de IFN-uri atunci nu iau in calcul numai o parte a lor.

:offtopic: Cu siguranta aven definitii diferite despre "a nu stii" si "a gresi", ceea ce este irelevant aici. Cu toate astea, regulamentul prevede clar faptul ca utilizatorii nu pot da indicatii asupra cui si ce sa raspunda. Mai mult decat atat, consider ca ultima "apreciere" din mesaj este nepotrivita, deoarece o idee contrara se sustine cu argumente, nu cu judecati de valoare. Nici nu mai intreb ce legatura este intre calitatea de administrator si un raspuns pe tema juridica, ca nu are niciun sens.
In tot cazul, daca imi aduc bine aminte, eu v-am vorbit intotdeauna la plural si nu cred ca aveti vreun motiv sa faceti altfel.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Mai stie cineva exemple de afaceri care nu se pot organiza sub forma unui SRL?

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintrea unei case de amanet ancasiclaudia ancasiclaudia as vrea sa stiu pt o casa de amanet ce trebuie sa fac , daca treb sa depun la banca o garantie cat de usor se obtin autorizatiile . va rog din suflet ma poate ... (vezi toată discuția)
Casa amanet maria51 maria51 PENTRU FUNCTIONAREA UNEI CASE DE AMANET ,CE ACTE SINT NECESARE (vezi toată discuția)
Casa de amanet madica madica Vreau sa infiintez o casa de amanet si am inteles ca se plateste o taxa la Asociatia Bijutierilor, sau la Patronatul Bijutierilor; daca stie cineva despre ce ... (vezi toată discuția)