avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescrierea faptei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescrierea faptei

buna ziua am si eu o intrebare,prescriere faptei este valabila si la un condamnat definitiv,este condamnat pentru inselaciune si faptele sau petrecut in 2005? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 18:04, 15 Februarie 2014
prescrierea faptei - nu exista niciun articol de lege in legislatia romana in care sa fie mentionata prescrierea faptei
exista in schimb :
prescrierea raspunderii penale- asta inseamna ca in anumite conditii daca o persoana nu a fost trasa la raspundere penala pentru o fapta atunci ea nu va mai putea fi trasa la raspundere niciodata.este un mod de "sanctionare" a ministerului public pentru ca nu si-a facut treaba in timp util
prescrierea executarii pedepsei- inseamna ca o persoana a fost condamnata pentru o fapta si urmeaza sa execute o pedeapsa.daca autoritatile nu o prind intr-o anumita perioada, si se indeplinesc niste conditii, atunci acea persoana nu va mai trebui sa execute pedeapsa in momentul in care va fi prinsa deoarece prescriptia s-a implinit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Numantere Deloc, Avocat
va multumesc de raspuns si daca se poate pentru ca se vede ca cunoasteti foarte bine legile va rog sa-mi spuneti si mie daca sotul meu pe vechiul cod a fost condamnat 7 ani pentru inselaciune art 215 ali 1,2si 3 avand un prejudiciu de 10000 de euro,dupa noul cod penal cat i s-ar scade pedeapsa in conditile in care a facut 15 luni de inchisoare cu un comportament bun si avand zile castig 86.Va multumesc
Ar putea să i se reducă pedeapsa la 5 ani, apoi, ar putea beneficia de liberare condiționată, în condițiile prevăzute de lege și după executarea fracției de pedeapsă prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada prescriptie inselaciune angelique555 angelique555 vreau sa stiu care este pedeapsa maxima ce poate fi aplicata intr-un caz de inselaciune cu prejudicii pana in 3.000 euro, cu uz de fals si identitate falsa. ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie executarea pedepsei ? ContSters301697 ContSters301697 Buna ziua in primul rand .As dori un raspuns cat mai apropiat problemei pe care o am : Am fost desinteresat de problema mea si am fost condamnat in lipsa ( ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare??? dd84 dd84 Buna ziua, As dori sa va adresez urmatoarele intrebari. O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost ... (vezi toată discuția)