avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza vechimea in munca

Buna ziua,
se poate sa-mi raspundeti concret la urmatoarea intrebare?
pentru perioada cuprinsa intre 25.11.1986 si 15.07.1991 cat este calculata vechimea in munca?Dar intre 16.01.1998 si 01.09.2003 cum calculez, avand in vedere ca s-au facut schimbarile in lege din 01.04.2001?
Probabil ca sunt multe persoane aduse in pregul disperarii, ca si mine, inteleg ca vechimea in munca este ceva si stagiul de cotizare cu totul altceva?
Va rog sa-mi indicati si legislatia conform careia se pare ca nu voi mai iesi la pensie niciodata !!!!!!!!!
Cu deosebit respect pentru ajutorul dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 15 Februarie 2014
Perioada 25.11.1986 - 15.07.1991 reprezinta 4 ani 7 luni 20 zile
Perioada 16.01.1998 - 01.09.2003 reprezinta 5 ani 7 luni 15 zile
In total 10 ani 3 luni 5 zile.

Spuneti ce problema aveti cu dosarul de pensionare si care este data nasterii dvs.
Numai asa veti putea primi lamuriri de la cei cunoscatori.
Multumesc foarte mult pentru promptitudine.
Nu am ajuns la pensionare, imi schimb locul de munca intr-o institutie de invatamant care are nevoie la angajare de adeverinta de vechime.
De la Casa de pensii mi-au eliberat adeverinta privind stagiul de cotizare, secretara scolii care este si experta in calculul vechimii in munca face diferenta vechimii in munca functie de data de 01.04.2001, eu nefiind in domeniu am combatut-o - dar modest !
Gratie raspunsului dvs stiu ca am facut corect calculul vechimii pentru doua din perioadele inscrise in CM, rezultatele fiind aceleasi cu cele oferite de dvs !
Nu exista nicio medificare legala cu privire la calculul vechimii in munca. Probabil ca sunt situatii care nu se pot lua in calcul ca si vechime in munca, , dar se iau in calcul ca si perioada de stagiu de cotizare pentru pensie.
Multumesc pentru precizare,
conform celor spuse de dvs , eu socotesc durata tuturor mentiunilor inscrise in carnetul de munca in ani, luni si zile pentru a-mi calcula vechimea in munca ! stagiul de cotizare este necesar in stabilirea cuantumului valoric al pensiei?
La inceputul discutiei faceam precizarea ca nu am specializarea necesara calculului corect al vachimii in munca, dar nici nu vreau sa ratez incadrarea in alta categorie de spor de vechime decat in cea corecta si legala ! Multumiri inca odata !
Este corect cum stabiliti vechimea in munca dvs. Intr-adevar, stagiul de cotizare este necesar la calcularea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare partiala anticipata elena1955 elena1955 va rog sa ma ajutati cu o opinie, cu privire la urmatoarea speta: sunt nascuta in martie 1955 si intentionez sa ies la pensie anticipat partial. va rog ... (vezi toată discuția)
Grupa aiia de munca si pensia anticipata partiala Marin61 Marin61 Buna ziua, Inainte de 01.04.2001 am lucrat in grupa a doua de munca timp de 8 ani si 3 luni, 80% din timp, ceea ce inseamna 6 ani si 4 luni 100% program in ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala / decretul nr. 112/1965 gpana gpana Sunt nascut in 18.04.1950. Am varsta standard necesara pentru pensionare anticipata partiala : 60 ani. Sunt angajat cu carte de munca din 05.08.1975. Am ... (vezi toată discuția)