avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume!

Doresc sa chem parintii in instanta, care sunt despartiti sa i-au numele lor... Actualmente folosesc un nume care nu este al meu... este a fostului sot al mamei mele.

Tatal este altul care a refuzat sa ma recunoasca.

Care e procedura? Trebuie sa tec totusi pe la Mediator?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 16:04, 19 Februarie 2014
Aveti ambii parinti trecuti in actul de nastere?
Numai unul..mama...care in urma unui proces, anul trecut a reusit sa-si schimbe numele ...sa i-a numele de fata....de dinaintea casatoriei

Ca si tata il am pe cel cu care era casatorit.

Eu sunt rezultatul unui concubinaj...

Multumesc
Deci aveti 2 parinti in actul de nastere, dintre care unul, tatal, nu e cel biologic.
Trebuie tagada de paternitate, actiune pentru stabilirea paternitatii si schimbare nume, tiate trei odata,
V-ar trebui avocat totusi; expertizele sunt destul de scumpe, trebuie calculat cum sa faceti sa platiti mai putin la ele. Daca pierdeti, e pacat de atata amar de bani pe expertize in caz ca apucati sa le faceti.
Important est faptul ca as putea in baza deciziei definitive in care mama si-a redobandit numele de fata si prin faptul ca asa zisul tata trecut in buletin poate sa declare ca nu el este tatal meu bilologic.

In al doilea rand am inregistrare audio in care neamurile si inclusiv mama recunosc ca cel ce este banuit este tatal adevarat

Oare e de ajuns pentru a-i lua numele si pentru a-l trage la raspundere si anume faptul ca de cand m-am nascut nu a contribuit cu nimic, atat moral cat si material, la cresterea mea?

Multumesc.
Din moment ce nu v-a recunoscut ca copil al sau ce sa va dea?Pensia alimentara ati fi luat daca va recunostea .Daca sunteti minor si urmati niste cursuri la zi si va recunoaste tatal biologic mama dvs poate cere stabilirea unei pensii alimentare.Daca aveti de la 18 ani in sus si urmati cursurile unei facultati la zi puteti cere in nume propriu daca nu aveti alte venituri o pensie alimentara reprezentand 1/4 din veniturile tatalui.Daca aveti peste 18 ani si nu urmati nicio scoala nu veti primi pensie .

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)
Pot da în judecata tatăl copilului dacă copilul e pe numele altui barbat? Madalina23a Madalina23a Buna ziua. Dacă eu sunt căsătorită am 2 copii cu soțul,al treilea copil e cu alt barbat(am fost despărțiți o perioada ).acum sunt tot cu sotul,copilul ... (vezi toată discuția)