Locuiesc intr-un oras din Romania in care exista un teren de baschet situat chiar sub balconul meu si al vecinilor. Mentionez ca toate camerele apartamentului in care locuiesc au vedere spre terenul de baschet. Terenul a fost construit in anul 2012 cand ne pregateam sa ne mutam in casa noua. Nimeni nu a venit sa intrebe locuitorii daca sunt de acord cu construirea acestui teren de catre municipalitate. De multe ori galagia si mingea de baschet suna chiar si orele 22.00. Este trecuta pe o tabla langa terenprogramul de liniste: 22-06, 15-17, dar am iesit si zilele trecute si le-am solicitat sa plece ptr ca oamenii se odihnesc si au nevoie de putina liniste. Iesim cand eu, cand vecina de dedebubt. Zilele trecute am avut sedinta cpe asociatia de locatari si juristul de la primarie ne-a inchis gura, spunandu-ne ca tereneul a fost construit prin solicitarea celor din cartier. Curios este ca eu am fost personal la asociatie si mi s-a spus ca in mimentul construirii tereneului nu au fost intrebati locatarii din zona si evident, nici noi. Vreau sa va zic ca bat mingea de baschet toata ziua aici la capul nostru fara ca cineva sa se sinchiseasca sau vreun paznic sa vina in timpul orelor de liniste. Din cate am inteles primaria a construit terenul de baschet fara sa ceara acordul asociatiei de proprieteri si a celor din zona. Intrebarea mea: acest teren de baschet a fost construit legal? Ce putem face ca sa fie reconstruit in alta parte nu aici sub balconul nostru. La ce distanta se construieste un astfel de teren fata de un bloc de locuinte? Noi nu trebuia sa fim intrebati daca suntem de acord cu construirea lui? Mi se pare ca afirmatia juristului se batea cap in capcu afirmatia sefului de asociatie care spunea ca asociatia nu a fost intrebata despre construirea acestui teren. Puteti sa imi recomandati o lege unde sa citesc si sa gasesc raspuns la intrebarile mele. Deja mi se pare absurd ptr ca sub balcn avem teren de baschet si imediat paste un mic canal trece si o sosea. Am impresia ca autoritatile isi bat joc de noi pe langa faptul ca suntem buni platnici ai impozitelor si nici nu avem restante la asociatie. Va rog sa imi raspundeti in ce conditii legale puteau sa construiasca acest teren si daca nu ne-au fost incalcate drepturile. Nu stim ce sa facem, mai ales ca imediat vine primavara si este tare neplacut sa iti bata mingea in cap chiar si in afara orelor de liniste. Sunt de acord cu spatiile de joaca si chiar langa teren a fost facut un parc pentru copilasi si nu intelegem de ce nu s-a putut face acalesi lucru si aici unde au facut acest teren de baschet. As dori sa chem pe edilii orasului vreo doua zile sa vedem ce opinie au. Acum ni s-a promis de la asociatie ca fac o petitie sa ii schimbe destinatia si sa faca spatiu ptr copilasii astia micuti numai ca vorbe in vant am mai auzit. Va sun ca vara trecuta amandoua cosurile erau desprinse din suruburi si cand loveau mingea cu ele asa vibrau de iti mancau viata , iar repararea lor a durat aproape o luna. Am ajuns sa credem ca le place sa isi bata joc de noi. Macar de ar juca acolo 3 ore pe zi si gata dar hai sa zicem ca in timpul scolii incep de la vreo 12 dar in vacanta sunt non-stop aici si chiar sub balconul nostru! Cat de legal credeti ca s-a construit acest teren si cum am putea face sa atacam decizia asta? Va multumesc ptr raspunsul acordat!
Aveti dreptate asa ni s-a spus ca cei din cartier au facut cerere ptr terne dar ecurios ca cei din zona niciunul. Eu as vrea sa vad cererile alea. Ceea ce cred este ca e o mare minciuna toata tarasenia asta. N inteleg cum niste oameni au cerut sa se construiasca un teren de baschet, numai daca nu ne-au sabotat de vreme ce nu am fost intrebati. Nu exista nicio explicatie ptr aberatiile edillilor nostri. Ce absurd sa ceara cineva sa imi fac mie sub balcon teren de baschet, dar ce ei stau aici? O sa ma duc cu alti vecini sa vedem cererile alea si ii voi invita pe aia sa vina sa stea o zi si sa le bata mingea in cap. Ar fi tare interesant sa vedem cum se vor descurca. ma gandesc ca numai in tara asta se poate asa ceva si numai in orasul asta. Eu nu mai contenesc sa ma minunez ce le poate capul celor care ne toaca impozitele pe care le platim , curios, la zi!