avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prelungire balcon, deasupra demisolului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prelungire balcon, deasupra demisolului

Bună ziua,
Locuiesc la parter, dintr-un bloc nou din 2013. Când m-am mutat am semnat fără sa știu pe deplin ce înseamnă, o petiție pentru locatari, ca beciul (demisolul de sub noi) sa devina spatiu de locuit.
Eu dețin si terenul din fața balconului si anul trecut am construit o terasă - din lemn. Nu am mai acoperit această terasă fiindcă vecinul m-a sunat să-mi ceară/interzică deoarece acoperă lumina ce intră la demisol(vecinii vad curtea-terasa noastră) si ca sunt legi pt asta.
Acum, balconul a fost construit mai ingust decât la vecinii de mai sus pt ca era un garaj, încă existent in timpul construcției, care ulterior a fost dărâmat si a rămas curtea noastră.
Vecinul spune că nu de asta a rămas balconul îngust ci pt ca cei de la demisol sa aibă lumină.
Însfârșit, întrebarea mea este: am voie sa prelungesc balconul dpdv legal?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:16, 26 Aprilie 2017
Buna ziua,

Aveti voie in masura in care obtineti autorizatia de construire. Cel mai probabil, pentru obtinerea autorizatiei de construire vi se cere si acordul vecinilor.

Puteti solicita de la primarie un certificat de urbanism pentru extindere balcon. In certificatul de urbanism veti vedea ce acorduri si avize trebuie sa obtineti pentru a extinde balconul.
De acord cu colega, generic. Practic insa, ar trebui sa va informati de cate ori semnati ceva, in cazul dv. nu vad sanse reale, concrete sa reusiti acea constructie.
Balconul dv. este mai mic din orice motiv, nu conteaza: ca ploua, ca era un garaj, ca au terminat stocul de caramizi chiar atunci, nu conteaza. Cand ati cumparat, atat ati cumparat, balconul mai mic.
Da, lumina trebuie sa păatrunda oriunde a fost destinata sa patrunda si, in caz ca doriti sa obturati sau sa umbruti suplimentar acea fereastra, atunci e necesar acordul acelui vecin. Daca nu era spatiu de locuit nu era musai mai usor, era necesar acordul tuturor vecinilor.

Daca puteti sau nu obtine prelungirea acelui balcon depinde de multe aspecte, inclusiv de dreptul de proprietate asupra terenului din fata balconului, care nu cunosc prin ce act concret este al dv.: are el cadastru separat si dv. sunteti trecut acolo cu suprafata x mp si vecinii a, b, c si d?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon Ancaaaaaaa Ancaaaaaaa Buna ziua, Ma aflu in situatia in care vreau sa cumpar un apartament la parterul unui bloc nou direct de la dezvoltaror. Situatia este urmatoarea: receptia ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie de construire pentru prelungirea unui apartament Petre Robert Petre Robert Buna ziua, Detin o garsoniera cu o suprafata de aproape 30 m2 si o terasa deschisa (in continuare garsonierei), cu acces asemanator ca la un balcon, fiind ... (vezi toată discuția)
Drept de construire Valentin Florin Valentin Florin Buna ziua. Am in concesiune din anul 1995 un teren in apropierea blocului in care locuiesc pe care am construit un garaj. Concesiunea este prelungita odata ... (vezi toată discuția)