avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obtinere autorizatie de construire pentru prelungirea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obtinere autorizatie de construire pentru prelungirea unui apartament

Buna ziua,

Detin o garsoniera cu o suprafata de aproape 30 m2 si o terasa deschisa (in continuare garsonierei), cu acces asemanator ca la un balcon, fiind parte din propietate (avand intabulare).
Avand in vedere ca suprafata este de aproape 20 de m2 (a terasei), mi-as dori sa prelungesc living-ul (astfel sa mai obtin inca o camera) pe jumatate din suprafata terasei si cealalta jumatate sa o las deschisa.
Ce formalitati imi sunt necesare in vederea obtinerii autorizarii de construire (fiind luat in considerare si speta mentionata)?

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:39, 20 Iunie 2023
In primul rand aveti nevoie sa obtineti un certificat de urbanism care o sa va detalieze exact ce documente trebuie sa depuneti pentru obtinerea autorizatiei.
In primul rand este necesar sa obtineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Dv prin interventia pe care o intentionati,concret urmeaza sa schimbati aspectul exteriorului imobilului de locuit in comun ,a fatadei blocului
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune fara acordul vecinilor si al asociatie de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii terasa exterioara impusa de vecin ClaudiaUrs ClaudiaUrs Buna ziua, Am urmatoare situatie: sunt proprietarul unui apartament la ultimul etaj dintr-un bloc care detine o terasa de aprox 20 m2 care in documente ... (vezi toată discuția)
Se poate adauga un act aditional la contractul de vanzare cumparare a unui ap? maria_carmen maria_carmen In timpul constuirii imobilului (blocul a fost construit in sistem ANVIG) a fost inchisa terasa de 17 mp (aici cu sensul de balcon acoperit aflat pe coltul ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis terasa dan13cris dan13cris Buna ziua, Am achizitionat o garsoniera la etajul 8/8 al unui bloc din Bucuresti. Doresc sa stiu daca reparatiile la acoperisul terasei garsonierei se ... (vezi toată discuția)