avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de construire

Buna ziua.
Am in concesiune din anul 1995 un teren in apropierea blocului in care locuiesc pe care am construit un garaj.
Concesiunea este prelungita odata la 5 ani si este valabila pana la sfarsitul lui 2015.
Un vecin cu care nu m-am inteles niciodata vrea sa construiasca deasupra garajului meu ( garajul are suprafata plana ) o platforma din elemente metalice, sa-si amenajeze o terasa.
Am fost notificat de catre el, prin executor judecatoresc, sa ma prezint la notar sa semnez ca sunt de acord cu edificarea acestei constructii metalice.
Nu m-am prezentat la notar iar intre timp m-am interesat la primarie si am facut o sesizare la primar, primind ca raspuns ca s-a emis o hotarare de consiliu acum un an prin care i se da dreptul sa faca aceasta constructie si ca s-a emis un certificat de urbanism pentru aceasta constructie.
Intrebare:Cat de legale sunt aceasta hotarare de consiliu si acest certificat de urbanism, avand in vedere ca nu sunt de acord cu ridicarea acestei constructii deasupra garajului meu
Va rog sa-mi precizati baza legala prin care as putea contesta hotararea de consiliu precum si emiterea certificatului de urbanism precum si a autorizatiei de construire ( eventual )
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 20:24, 27 Iunie 2014
Daca e care pe care, puteti sa-i solicitati sa incheie o asigurare facultativa prin care sa va fie asigurat garajul+autoturismul. ,,Terasa" se va sprijini pe constructia d-voastra? Intre cele doua edificii va exista un contact fizic? Daca va exista, ii puteti cere vecinului chirie si-i puteti cere contravaloarea unei expertize tehnice extrajudiciare, care sa aiba unul din obiective daca garajul va rezista la incarcarea cu nua sarcina. Sunt multe chestii de care va puteti lega, daca aveti timp si bani, mai ales bani, consultati un avocat. In instanta puteti cere suspendarea autorizatiei de constructie, tot avocatul va va explica ,,tehnica".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecini ELECTROMAN ELECTROMAN Buna ziua.Am o problema legata cu vecini de pe scara.Locuiesc intr-un bloc cu o singura scara.La intrare in bloc ,deasupra usi exista o platforma (terasa) de ... (vezi toată discuția)
Teren ady ady ady ady buna vreau sa cumpar un teren cu credit ipotecar dar proprietarul nu poate sa scoata certificatul de urbanism pt ca peste teren trece o linie de inalta ... (vezi toată discuția)
Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)