avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchidere balcon
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchidere balcon

Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care vreau sa cumpar un apartament la parterul unui bloc nou direct de la dezvoltaror. Situatia este urmatoarea: receptia blocului a fost primita urmarind clar planul de constructie care prevedea apartamentul de la parter fara balcon. Dezvoltstorul vrea sa construiasca acum un balcon deschis pe baza unei autorizatii de constructie in urma careia va face actele pt cadastru si intabulare. Problema este ca balconul va fi construit din living unde deasupra noastra nu exista niciun alt balcon (sg apartament in situatia asta). Intrebarea este daca avem voie sa il inchidem noi asta presupunand si construirea unui acoperis intrucat nu avem nimic deasupra.

Mai avem posibilitatea sa renuntam la acest balcon si sa ne construim noi singuri pe baza unei autorizatii un balcon din dormitor ca sa avem balconul vecinului de la etajul 1 deasupra astfel eliminand constructia acoperisului. Aici eu nu stiu daca vom avea nevoie si de aprobare de la vecini.
Imi puteti spune va rog daca voi avea nevoie de aprobare si daca autorizatia se obtine usor?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:33, 3 Iunie 2019
aveti nevoie de autorizatie de construire, acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari si inca alte avize ce vor fi cerute prin certificatul de urbanism.
cu privire la termen, depinde de Primaria implicata. in Iasi, 1 an e un termen optimist.
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 1962018
Dv intentionati interventie asupra fatadei imobilului de locuit in cmun care reprezinta parte comuna
Conform disp legii mentionate,proprietarul nu are dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Initial interesati-va la serviciul urbanism daca se accepta modificarea exteriorului imobilului
Condiyionat de raspunsul autoritatii publice locale puteti demara procedura realizare proiect tehnic,solicitare autorizatie de constructie,certifcat de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cautam sa inchidem balconul apartamentului in care ... Clarify11201 Clarify11201 Buna ziua, Cautam sa inchidem balconul apartamentului in care locuim si ne-ar fi de mare ajutor un sfat. Contextul este urmatorul: - Apartamentul nostru este ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu stiu daca mai este activa aceasta pagina dar as ... IceTea IceTea Buna ziua, nu stiu daca mai este activa aceasta pagina dar as avea o intrebare: Locuiesc intr-un apartament la etaj 1 si as dori extinderea dormitorului ... (vezi toată discuția)