avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Problema Eliberare Diploma Facultate Artifex
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Problema Eliberare Diploma Facultate Artifex

Buna ziua,
Sotia mea a depus acum 3 saptamani o cerere pentru eliberarea diplomei de licenta la facultatea artifex din bucuresti + suma de 200 RON ,
In acel moment secretarul care trebuia sa elibereze diploma a zis ca o sa fie gata in 3...4 zile ca momentan nu este rectorul in facultate.
Saptamana trecuta am fost la facultate si secretarul a zis ca inca nu a venit rectorul la facultate.
Sotia mea are nevoie de diploma la casa de asigurari deoarece este gravida si trebuie sa faca niste analize , iar noi acum stam si asteptam ca prostii din cauza rectorului care este platit degeaba si nu vine la facultate sau a secretarului sau e decanului care se ocupa de treburile acestea.

Eu maine dimineata o sa merg la facultate sa ma cert putin cu ei ... mi se pare sub orice critica ca un rector sa nu vina la facultate 3 saptamani!!! pentru ce este platit de stat acel rector ? in fine ...
Ce ma sfatuiti sa fac in caz ca maine o sa merg si nu o sa imi elibereze diploma de licenta , unde pot depune niste plangeri/reclamatii ?

Multumesc, o zi placuta
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 17:05, 16 Februarie 2014
Depuneti reclamatii la Ministerul Educatiei nationale sau cum ii mai spune acum (ii tot schimba denumirea dupa cum bate vantul in politica) si la ARACIS (Agentia Romana pentru asigurarea calitatii in invatamantul superior).

[ link extern ] /
Daca aveti procura din partea sotiei, puteti merge la facultate, dar doar in calitate de sot, nu puteti.
Adeverinta care sa tina loc de diploma a primit? Daca a primit, este actul care tine loc de diploma si va puteti rezolva problema pana la eliberarea diplomei.
Pe de alta parte, daca vi s-a solicitat plata unei taxe, inseamna ca o doriti cu traducere sau a absolvit mai de mult. Daca a absolvit cel putin in anul universitar trecut, diplomele sunt deja completate, nu mai semneaza rectorul nimic. Deci: ce nu e in regula, ca nu e o situatie clara?
Facultatea a fost terminata acum 2 ani, iar adeverinte au spus ca nu mai elibereaza ca vezi domne nu sunt luate in considerare, am sa merg si eu si sotia, Iar acea taxa este pentru eliberare nu pentru traducere sau alceva, Acum 3 saptamani cand am mers si am depus acea cerere de eliberare au spus ca trebuie sa platim o taxa de 200 de ron pentru eliberare ca asa plateste toata lumea, nu stiu daca taxa aia este abuziva sau ce este cu ea, dar ideea e ca am facut toate demersurile si tot nu mi sa eliberat nimic...
Toate facultatile elibereaza adeverinte, iar noi le folosim oriunde, intrucat fac dovada deplina ca detinatorul lor este licentiat. Diplomele trebuie sa fie completate deja si exista in arhiva, nu se poate sa nu va elibereze documentele. Celelalte diplome sunt tot in custodia lor? Cu atat mai mult trebuie sa aveti acces la dosarul personal, sa va ridicati actele de studii, care sunt necesare oricand (cel putin pentru copii legalizate).
Daca este asa, eu as zice sa mergeti in audienta la minister. Aracis-ul nu va ajuta.

Taxa se practica de catre toate universitatile, dupa trecerea unui an de la sustinerea licentei.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
elena138, utilizator
Nu a ridicat nimic de la facultate de cand a terminato, toate diplomele si dosarul sunt la ei, Am cerut adeverinta dar nu au vrut sa elibere ca cica se putea elibera doar dupa 2...3 luni dupa terminarea facultatii ...
Nu cred ca se pune problema sa nu imi elibereze diploma, problema e ca dureaza incredibil de mult, 3 saptamani pentru o hartie mi se pare incredibil, iar scuzele lor sunt ca nu este rectorul sa puna stampila, acum am afla ca stabila defapt este la secretar iar secretarul a zis ca e la rector si ca trebuie sa semneze rectorul acum, dar din pacate nu a trecut pe la facultate .....

Alte discuții în legătură

Anulare diploma de licenta david_rodica david_rodica Buna seara,sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret,Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene in promotia 2010.In iulie 2010 am sustinut ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Master la universitatea politehnica din milano Iulia-Andreia Iulia-Andreia Buna, Tocmai am aflat ca am fost admisa la master la Universitatea Politehnica din Milano insa...STUPOARE ambasada Italiei in Romania nu vrea sa imi acorde ... (vezi toată discuția)