avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Problema Eliberare Diploma Facultate Artifex
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Problema Eliberare Diploma Facultate Artifex

Buna ziua,
Sotia mea a depus acum 3 saptamani o cerere pentru eliberarea diplomei de licenta la facultatea artifex din bucuresti + suma de 200 RON ,
In acel moment secretarul care trebuia sa elibereze diploma a zis ca o sa fie gata in 3...4 zile ca momentan nu este rectorul in facultate.
Saptamana trecuta am fost la facultate si secretarul a zis ca inca nu a venit rectorul la facultate.
Sotia mea are nevoie de diploma la casa de asigurari deoarece este gravida si trebuie sa faca niste analize , iar noi acum stam si asteptam ca prostii din cauza rectorului care este platit degeaba si nu vine la facultate sau a secretarului sau e decanului care se ocupa de treburile acestea.

Eu maine dimineata o sa merg la facultate sa ma cert putin cu ei ... mi se pare sub orice critica ca un rector sa nu vina la facultate 3 saptamani!!! pentru ce este platit de stat acel rector ? in fine ...
Ce ma sfatuiti sa fac in caz ca maine o sa merg si nu o sa imi elibereze diploma de licenta , unde pot depune niste plangeri/reclamatii ?

Multumesc, o zi placuta
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 17:05, 16 Februarie 2014
Diplomele, in nicio situatie, nu se completeaza la eliberare, ele trecand printr-un proces de verificare. Cand se completeaza, se completeaza toate, nu la solicitare. Nu aveti nevoie de rector, asta va spun. E ceva necurat acolo.
Am inteles, o sa merg maine la facultate sa vad ce au oamenii de zis, apoi daca nu rezolv nimic merg la ministers sa vad daca pot rezolva ceva pe acolo.
Multumesc frumos pentru ajutor.
elena138 a scris:

E ceva necurat acolo.

Aracis-ul nu va ajuta.


E clar ca este ceva necurat. Si alte persoane au intampinat greutati cand au solicitat eliberarea diplomelor de la institutia in cauza.
www.avocatnet.ro/content/for...

Este adevarat ca ARACIS nu ajuta in eliberarea diplomei dar la urmatoarea evaluare va lua in considerare reclamatiile primite si pot atrage atentia cu privire la imbunatatirea procedurilor de eliberare a diplomelor.

Conform site-ului ARACIS are misiunea de "a testa, pe baza standardele de calitate, capacitatea organizațiilor furnizoare de educație de a satisface așteptările beneficiarilor".

Asteptarea beneficiarului (absolventului) dupa ce a platit niste taxe consistente de-a lungul urmarii cursurilor universitatre este de a fi tratat cu respect si a primi diploma intr-un timp rezonabil si nu sa fie dus cu "zaharelul" ca persoana cu stampila nu este disponibila sau ca rectorul a ramas in pana de benzina.
@cyan, nu prea are misiunea aceasta, ci pe aceea de a constata in ce masura absolventii se pot integra pe piata muncii, in ce masura sunt competitivi si altele asemenea. Respectul este o notiune abstracta, a carei lipsa nu se sanctioneaza la noi.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare diploma de licenta david_rodica david_rodica Buna seara,sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret,Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene in promotia 2010.In iulie 2010 am sustinut ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Master la universitatea politehnica din milano Iulia-Andreia Iulia-Andreia Buna, Tocmai am aflat ca am fost admisa la master la Universitatea Politehnica din Milano insa...STUPOARE ambasada Italiei in Romania nu vrea sa imi acorde ... (vezi toată discuția)