avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am cazut la intelegere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am cazut la intelegere

Buna ziua . 1-Eu si cumnata am ajuns in instanta pt a dezbate succesiunea fratelui meu decedat . Ne-au fost aprobate cerereile amandurora dar nu am avut nici o infatisare pana acum . Intre timp am cazut la intelegere si nu stiu cum trebuie demarat in continuare . Ce trebuie sa spun instantei pt ca dorim solutionarea mai rapida nemaiavand pretentii ? 2 - Daca am fost scutita de la plata taxei judiciare de timbru si incheem conflictul amiabil ,voi fi pusa sa restitui acei bani ?. Dati-mi un sfat cum trebuie procedat in situatia de fata ca nu stiu cum trebuie procedat !Va multumesc
Faceti o intelegere si o prezentati instantei sa dea o hotarare in baza ei ca sa nu mai cheltuiti taxe suplimentar. Eventual cu un mediator.
Daca mergeti la notar, mai platiti onorariu si taxe si acolo. In plus, partea cu taxa de timbru depinde de ce scrie in intelegere, cine castiga obiectiv.
daca ati cazut la intelegere si vreti sa finalizati conditiile, apelati la un avocat pentru a redacta o Tranzactie ori la un mediator (daca exista mici conflicte ori pot reaparea) pentru a redacta un ACORD DE MEDIERE, Tranzactie sau Acord de Mediere pe care le depuneti la instanta, instanta ia act de ele si emite o Hotarare ce contine exact intelegerea dumneavoastra. Acea Hotarare este titlu executoriu.Din pacate in nici un caz nu mai beneficiati de returnarea taxei de timbru. Dar economisiti timp pretios, practic in cateva zile - nici nu mai trebuie sa asteptati termenul fixat de instanta, puteti avea Hotararea instantei.

legea medierii Art. 63 (1) In cazul in care litigiul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, cu respectarea conditiilor legale, o hotarare, dispozitiile art. 438-441 din Legea nr. 134/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicandu-se in mod corespunzator. (2) Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia, cu exceptia cazurilor in care conflictul solutionat pe calea medierii este legat de transferul dreptului de proprietate, constituirea altui drept real asupra unui bun imobil, partaje sau cauze succesorale. - See more at: [ link extern ]

buna ziua , va multumesc pr atentia acordata . problema sta in faptul ca eu ca reclamanta am fost scutita de acea TAXA JUDICIARA DE TIMBRU , deci nu am platit nimic . Intintrebarea mea a fost : DACA AM FOST SCUTITA SI DORESC STINGEREA CONFLICTULUI VA CONSIDREA CA RENUNT SI MA VA PUNE SA PLATESC TJT (de care am fost scutita ) CA INTELEGEREA CU PARATA VA CONSTA INTR-O TRANZACTIE DE BANI ? SPER CA M-AM FACUT INTELEASA SI VA MULTUMESC PT RABDARE .
nu veti fi obligata la nici o alta plata.
Depinde de ce scrie in intelegere, de care parte pierde si care castiga; verificati ce acte ati depus la acordarea scutirii, trebuie sa existe o declaratie prin care dv. intelegeti ca, in caz de pierdere a procesului, puteti fi obligata la plata acelor cheltuieli. Recititi acele obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru ...daca urmam medierea quiras quiras Asadar,ptr. o actiune in pretentii mi se restitue taxa judiciara de timbru ,binenteles daca conflictul se rezolva la mediator?Si aici vreau sa fac o mica ... (vezi toată discuția)
Succesiune la mediator TANASENASTASA TANASENASTASA daca am proces in instanta pt o succesiune,nu mai pot apela la un mediator,este mai usor?care este rolul mediatorului?va multumesc (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)