o asociatie de proprietari nu a calculat conf.art.49 alin 1 din Legea 230/2007 un fond de majorari si penalitati de intirziere, nu are un proces verbal prin care sa spuna procentul si modul de calcul al acestor majorari .
In acesta situatie cum este corect sa repartizez cheltuielile cu penalitatile de intirziere facturate de furnizori intru-un dosar de expertiza ?
Cu scuze dar nu inteleg mesajul dumneavoastra.
Cum adica "in total restante sunt si sumele la penalitatile calculate anterior"?
Dumneavoastra trebuie sa faceti calculele si nu sa luati ceea ce gasiti undeva ca fiind ceva dat sigur si de nerevizuit. Cine va spune ca in restante sunt incluse penalizari (nu penalitati)?
Nu numai expertiza dumneavoastra, ci orice expertiza facuta de orice expert poate fi contestata de partea interesata.
Ce a sugerat avocatul paratului la convocarea partilor?
obiectiv expertiza : "calcularea defalcata , pentru fiecare luna cuprinsa in intervalul august 2006 – octombrie 2013, a valoarii cotelor de intretinere , cu verificarea stabilirii corecte a penalitatilor de intirziere stabilite de furnizori pentru fiecare dintre aceste luni "
Asociatia are 30 apartamente , in medie 5 restantieri cu sume mari , si greseli mari in intocmirea listelor si documente obligatorii lipsa ( fise de calcul pe fiecare apartament ) , sau cel putin eu nu le-am vazut .Pentru apartamentul in cauza am calcuat si defalcat soldul restant in cele doua valori (cote intretinere si penalizari) dar cind am ajuns la calculul procentului din total datorii am constatat ca trebuie sa fac acelasi lucru si pentru ceilalti datornici . Acest lucru este imposibil din cauza timpului si a faptului ca nu face obiectul expertizei sa nu mai zic de onorariul infim .
Penalitati
loredana34
buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat ... (vezi toată discuția)