avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare plata indemnizatie crestere copil 1 luna cf ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare plata indemnizatie crestere copil 1 luna cf OUG111/2010

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca decizia pentru suspendarea platii indemnizatiei pentru ultima luna poate fi anulata in cazul in care celalat parinte nu a lucrat in ultimii 4 ani si nici nu este angajat (este vorba de catre mama)
Cel mai recent răspuns: sopar , utilizator 18:06, 5 Martie 2014
1. Daca celalalt parinte nu indeplineste conditiile legale pentru a beneficia de indemnziatie pentru concediu crestere copil (CCC) atunci nu se maui reduce CCC pentru primul parinte cu o luna de zile.

2. - Cand ati facut dosarul pentru indemnizatia pentru CCC trebuia sa aveti acolo depusa o dovada ca parintele celalat nu indeplineste conditiile.
- Daca nu ati facut asa ceva luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) care va spune ce document sa depuneti (poate o simpla declaratie a celuilalt parinte ca nu a avut venituri in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sau o adeverinta de la Fisc).
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc,
S-a rezolvat cu o declaratie la notar.
si eu am aceeasi problema, de la serviciu mi s-a emis decizie de suspendare a contractului de munca (ccc) pe o perioada de 23 de luni. sotul meu nu indeplineste conditiile pt acordarea indemnizatiei iar atunci cand am depus actele pt indemnizatie am lasat necompletate rubricile referitoare la el. am inteles ca asta se poate rezolva cu o declaratie, dar cum se poate modifica decizia emisa de catre angajator??? trebuie sa ma duc la ei cu adeverinta de la AJPIS si mi se poate prelungi cu inca o luna concediul???
Mai faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca.
Multumesc mult pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Tatal nu are dreptul la 1 luna ccc Patience Patience In cazul meu, am optat pentru CCC de 2 ani. Sotul meu, pentru ca nu a avut carte de munca, nu beneficiaza de acea luna de zile de CCC. Trebuie sa facem ceva in ... (vezi toată discuția)
Suspendare concediu crestere copil lumy86 lumy86 Buna ziua, Problema mea este cu suspendarea concediului de crestere a copilului. Daca tatal nu lucreaza si nu realizeaza venituri impozabile se suspenda ... (vezi toată discuția)