avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatal nu are dreptul la 1 luna CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatal nu are dreptul la 1 luna CCC

In cazul meu, am optat pentru CCC de 2 ani. Sotul meu, pentru ca nu a avut carte de munca, nu beneficiaza de acea luna de zile de CCC. Trebuie sa facem ceva in plus pentru a putea sa iau eu in continuare si a 24 luna de CCC?

Maine ar trebui sa intru in ua 24 luna de CCC si vreau sa fiu sigura ca nu mai trebuie facut ceva sulimentar pentru a beneficia si de aceasta luna de CCC.

multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
Patience, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:59, 5 Ianuarie 2015
1. Cand ati depus actele la Primarie pentru a solicita indemnizatie pentru CCC trebuia sa depuneti o dovada ca tatal copilului nu indeplineste pentru a beneficia de CCC.

2. - Daca nu ati depus aceasta dovada vi se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC in luna a 24-a.
- E bine sa mergeti maine la AJPIS sa rezolvati problema pentru a nu vi se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.
- Dovada o reprezinta o adeverinta fiscala de la ANAF in are sa se arate ca in cele 12 luni premergatoare nasteri copilului (inclusiv luna nasterii) nu a avut venituri profesionale (din prestarea unei activitati) impozabile.
- Unele AJPIS accepta si o declaratie olografa a sotului in care declara pe propria raspundere ca nu a avut astfel de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Alexandra0311 Alexandra0311 Buna ziua. Am nascut o fetita pe 03.11.2013 si am intrat in concediu de crestere copil pe o perioada de 2 ani...ce ma intereseaza e cand trebuie sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Ccc si stimulent de insertie daniela.popa daniela.popa Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri: 1. Am optat sa stau cu copilul 2 ani in CCC. Acum el are 1an si 4 luni daca ma angajez primesc stimulent de insertie pana ... (vezi toată discuția)
Suspendare plata indemnizatie crestere copil 1 luna cf oug111/2010 mlc28 mlc28 Buna ziua, As vrea sa stiu daca decizia pentru suspendarea platii indemnizatiei pentru ultima luna poate fi anulata in cazul in care celalat parinte nu a ... (vezi toată discuția)