In cazul meu, am optat pentru CCC de 2 ani. Sotul meu, pentru ca nu a avut carte de munca, nu beneficiaza de acea luna de zile de CCC. Trebuie sa facem ceva in plus pentru a putea sa iau eu in continuare si a 24 luna de CCC?
Maine ar trebui sa intru in ua 24 luna de CCC si vreau sa fiu sigura ca nu mai trebuie facut ceva sulimentar pentru a beneficia si de aceasta luna de CCC.
1. Cand ati depus actele la Primarie pentru a solicita indemnizatie pentru CCC trebuia sa depuneti o dovada ca tatal copilului nu indeplineste pentru a beneficia de CCC.
2. - Daca nu ati depus aceasta dovada vi se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC in luna a 24-a.
- E bine sa mergeti maine la AJPIS sa rezolvati problema pentru a nu vi se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.
- Dovada o reprezinta o adeverinta fiscala de la ANAF in are sa se arate ca in cele 12 luni premergatoare nasteri copilului (inclusiv luna nasterii) nu a avut venituri profesionale (din prestarea unei activitati) impozabile.
- Unele AJPIS accepta si o declaratie olografa a sotului in care declara pe propria raspundere ca nu a avut astfel de venituri.