Buna ziua. Am nascut o fetita pe 03.11.2013 si am intrat in concediu de crestere copil pe o perioada de 2 ani...ce ma intereseaza e cand trebuie sa ma intorc la serviciu? asta in conditiile in care tatal fetitei nu poate beneficia de acea luna pentru ca nu a avut lucrate 12 luni anterioare nasterii copilului...si ce mai vreau sa stiu e daca tatal trebuie sa faca vreo cerere sau se stie deja ca nu poate ramane el in concediu o luna....mentionez ca tatal momentan este in strainatate si nu ar putea veni pt cerere in cazul in care trebuie. Cum sa procedez?
1. - Cand ati depus dosarul la Primarie pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) trebuia sa depuneti si dovada ca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC.
- Aceasta dovada inseamna o declaratie a sotului ca nu indepineste conditiile sau o dovada de la ANAF ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) nu a avut venituri profesionale.
2. - Intrebati la AJPIS daca este suficienta o declaratie a dvs., pe propria raspundere, ca sotul nu a avut venituri in cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC.
- Sau solicitati de la ANAF o adeverinta de venituri ale sotului pe cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC.
3. - In situatia in care rezolvati cu actele doveditoare ca sotul nu a avut venituri in cele 12 luni plata indemnizatiei pentru CCC inceteaza cu data de 04.11.2015 iar dvs. puteti relua activitatea cu aceasta data.
- Daca nu reusiti sa depuneti aceste acte doveditoare se va reduce CCC al dvs. cu o luna de zile si va inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC cu data de 04.10.2015 data cu care puteti relua activitatea.
Ccc
madimadi79
Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului?
(vezi toată discuția)