avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua. Am nascut o fetita pe 03.11.2013 si am intrat in concediu de crestere copil pe o perioada de 2 ani...ce ma intereseaza e cand trebuie sa ma intorc la serviciu? asta in conditiile in care tatal fetitei nu poate beneficia de acea luna pentru ca nu a avut lucrate 12 luni anterioare nasterii copilului...si ce mai vreau sa stiu e daca tatal trebuie sa faca vreo cerere sau se stie deja ca nu poate ramane el in concediu o luna....mentionez ca tatal momentan este in strainatate si nu ar putea veni pt cerere in cazul in care trebuie. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:35, 10 August 2015
1. - Cand ati depus dosarul la Primarie pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) trebuia sa depuneti si dovada ca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC.
- Aceasta dovada inseamna o declaratie a sotului ca nu indepineste conditiile sau o dovada de la ANAF ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) nu a avut venituri profesionale.

2. - Intrebati la AJPIS daca este suficienta o declaratie a dvs., pe propria raspundere, ca sotul nu a avut venituri in cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC.
- Sau solicitati de la ANAF o adeverinta de venituri ale sotului pe cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC.

3. - In situatia in care rezolvati cu actele doveditoare ca sotul nu a avut venituri in cele 12 luni plata indemnizatiei pentru CCC inceteaza cu data de 04.11.2015 iar dvs. puteti relua activitatea cu aceasta data.
- Daca nu reusiti sa depuneti aceste acte doveditoare se va reduce CCC al dvs. cu o luna de zile si va inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC cu data de 04.10.2015 data cu care puteti relua activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil de o luna pentru tata AlinaPaula AlinaPaula Buna seara, ma aflu in concediu de crestere copil, de 2 ani copilul s-a nascut pe data de 18 04 2013, eu urmand sa ma intorc la munca pe data de 17 04 2015, ... (vezi toată discuția)
Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Ccc o luna pentru tata evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Eu imi termin ccc in 2 luni si ma intorc la servici si am inteles ca ultima luna trebuia sa stea tatal in concediu crestere copil.Problema este ca ... (vezi toată discuția)