Buna seara, ma aflu in concediu de crestere copil, de 2 ani copilul s-a nascut pe data de 18 04 2013, eu urmand sa ma intorc la munca pe data de 17 04 2015, intrebarea mea este ce trebuie facut in cazul in care sotul nu are 12 luni consecutive de venit inregistrate inainte de nasterea copilului, deci el nu se incadreaza pentru acest concediu de o luna. Ce acte trebuie facute pentru a putea ca eu sa pot beneficia de cele 24 de luni de concediu si indemnizatie, si daca e prea tarziu avend in vedere ca sunt mai putin de 60 de zile pana eu trebuie sa ma intorc la munca.
1. - Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci dvs. veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani (18.04.2015).
- Cu data de 19.04.2015 va inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC si cu aceasta data puteti relua activitatea la fostul loc de munca sau in alta parte.
2. - Trebuie sa prezentati, cat mai curand posibil, la Primarie (sau mai bine la AJPIS) o adeverinta fiscala de la ANAF (Adm. locala) cu veniturile tatalui pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (mai 2012 - aprilie 2013).
- Din aceasta adeverinta va reiesi daca tatal copilului are sau nu venituri salariale in fiecare din cele 12 luni eligibile.