avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc o luna pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc o luna pentru tata

Buna ziua.Eu imi termin ccc in 2 luni si ma intorc la servici si am inteles ca ultima luna trebuia sa stea tatal in concediu crestere copil.Problema este ca tatal nu mai lucreaza din noembrie.Cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:40, 22 Ianuarie 2015
Trebuie sa ia tata 1 luna , in conditiile in care la data nasterii copilului a indeplinit criterile.A avut stagiu de 12 luni anterior nasterii copilului.
1. Daca tatal copilului a avut venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) atunci el poate intra cel putin o luna in concediu crestere copil (CCC).

2. Daca nu o face se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile (care este rezervata tatalui).

3. - Tatal poate intra in CCC si acum in CCC, fiindca tot nu are serviciu, si va beneficia de indemnizatia pentru CCC pana implineste copilul 2 ani.
- Daca tatal nu doreste sa intre in CCC atunci dvs. vi se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an si 11 luni (cu aceeasi data puteti sa reluati activitatea).

4. - Cand ati depus dosarul pentru indemnizatia pentru CCC trebuia sa depuneti si acte care sa dovedeasca daca tatal indeplineste sau cu conditiile pentru a beneficia de acaesta indemnizatie.
- Daca nu ati facut asa ceva atunci mergeti acum la AJPIS cu dovada ca tatal indeplineste sau nu conditiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 ani 11 luni ccc ghotycul ghotycul Buna ziua. Am solicitat ccc 2 ani si sotul ar trebui sa intre in decembrie in ccc fiindca fac 1 an si 11 luni. Eu sunt insarcinata acum in 3 luni cu al ... (vezi toată discuția)
Cand se acorda suplimentul de insertie pentru copil? adriana007 adriana007 Buna Ziua, Am fost in concediu de cresterea copilului pana astazi, de maine 1 aprilie ma voi intoarce la vechiul loc de munca. Copilul va implini 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
1 luna ccc pentru tata laura76c laura76c Buna seara. asi dorii sa stiu daca nu exista vre-o portita pentru ultima luna in care ar trebuii sa stea tatal cu copilul acasa. In Romania tatii nu sunt ... (vezi toată discuția)