avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 1 luna CCC pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

1 luna CCC pentru tata

Buna seara. asi dorii sa stiu daca nu exista vre-o portita pentru ultima luna in care ar trebuii sa stea tatal cu copilul acasa. In Romania tatii nu sunt pregatiti ptr asemenea treburi mai ales cand e primul copil. Daca el refuza ce se intampla? Daca e betiv si violent cu ce incredere isi poate lasa femeia copilul 1 luna cu barbatul ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: aris80 , utilizator 17:41, 2 Septembrie 2014
Nu e obligatoriu ca tatal sa solicite acea luna de concediu. Dar daca el este angajat si are dreptul la concediul de crestere a copilului, dar nu-l solicita, mama pierde 1 luna din concediul solicitat si trebuie sa revina la serviciu.
Tatal copilului trebuie sa dea o declaratie la AJPIS (agentia care plateste indemnizatia) ca nu solicita concediul de 1 luna.
Buna ziua,
Sunt o viitoare mămica ce va naște in lună Iunie 2014. Sotul a avut un contract pe perioada determinata, din luna Noiembrie 2013 si pana in prezent nu mai are contract de munca, posibil sa reînceapă cu data de 1 mai 2014.
In acest caz ( având întrerupere de câteva luni , in anul premergător datei nasterii copilului) mai este obligatoriu sa solicite concediu de 1 luna ?
Tatal copilului va trebuie sa dea o declaratie la Ajpis ca nu îndeplinește condițiile de acordare? Si mama poate sta luna respectiva in continuare in concediu?
1. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci dvs. veti beneficia de acest CCC pe toata perioada pentru care ati optat (pana la varsta copilului de 1 an sau 2 ani).

2. - Tatal va depune la dosar o declaratie ca nu a avut venituri in toate cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- In aceasta situatie nu mai poate beneficia de acea luna de CCC de care va beneficia tot mama copilului.
Buna ziua,
daca copilul implineste 2 ani in 01.11.2014 si mama s-a intors la munca in 01.09.2014, tatal poate sa-si ia luna de concediu in Octombrie? Vorbesc de aceea luna obligatorie de crestere a copilului pe care trebuie sa o ia si tatal.
-multumesc-
Tatal nu este obligat sa efectueze cel putin o luna de CCC. Are dreptul la acest concediu si numai daca doreste il solicita. Cititi si raspunsurile date mai sus, in mesajele anterioare.

Alte discuții în legătură

Tata - crestere copil Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu daca beneficiaza de concediu crestere copil,un tata,care nu a lucrat in ultimele 12 luni ,premergatoare nasterii copilului,dar ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil maxim_paula maxim_paula Buna Ziua, doresc sa va intreb despre faptul ca, am o angajata care trebuie sa se intoarca din concediu de ingrijire copil doar ca nu suntem siguri da ... (vezi toată discuția)
Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)