avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tata - crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tata - crestere copil

Buna ziua.As vrea sa stiu daca beneficiaza de concediu crestere copil,un tata,care nu a lucrat in ultimele 12 luni ,premergatoare nasterii copilului,dar lucreaza in acest moment de 16 luni cu 1/2 norma.Poate sa beneficieze de acest drept? Mama copilului trebuie sa reinceapa activitatea dupa un 1 an si 11 luni de la nasterea copilului?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:55, 9 Iunie 2014
daca a trecut deja un an si 11 luni despre ce concediu vorbiti?
1. Daca tatal copilului nu a avut venituri profesionale in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) nu poate beneficia de concediu crestere copil (CCC) chiar daca acum are salariu.

2. - In aceasta situatie nu se mai reduce CCC pentru mama cu o luna, ea va primi indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Luati legatura cu Primaria (unde ati depus actele pentru indemnizatie) sa vedeti daca la dosar ati depus acte care sa dovedeasca faptul ca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc o luna pentru tata evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Eu imi termin ccc in 2 luni si ma intorc la servici si am inteles ca ultima luna trebuia sa stea tatal in concediu crestere copil.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 11 luni sau 1 an lilid lilid Buna ziua, Avem o angajata care este in concediu crestere copil (a optat pentru un an) Sotul lucreaza si nu a realizat venituri in ultimele 12 luni. ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil maxim_paula maxim_paula Buna Ziua, doresc sa va intreb despre faptul ca, am o angajata care trebuie sa se intoarca din concediu de ingrijire copil doar ca nu suntem siguri da ... (vezi toată discuția)