avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 1 luna CCC pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

1 luna CCC pentru tata

Buna seara. asi dorii sa stiu daca nu exista vre-o portita pentru ultima luna in care ar trebuii sa stea tatal cu copilul acasa. In Romania tatii nu sunt pregatiti ptr asemenea treburi mai ales cand e primul copil. Daca el refuza ce se intampla? Daca e betiv si violent cu ce incredere isi poate lasa femeia copilul 1 luna cu barbatul ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: aris80 , utilizator 17:41, 2 Septembrie 2014
ana-cer a scris:

Tatal nu este obligat sa efectueze cel putin o luna de CCC. Are dreptul la acest concediu si numai daca doreste il solicita. Cititi si raspunsurile date mai sus, in mesajele anterioare.


Buna ziua, pai eu(tatal) vreau sa iau aceasta luna. Intrebarea este daca se poate in conditiile in care mama sa intors la munca luna aceasta. Adica cu 2 luni mai rpd fata de cei 2 ani.
multumesc
1. - Legea spune ca puteti intra in CCC cel putin o luna.
- Daca doriti, puteti intra in CCC restul cat a mai ramas din CCC dupa revenirea mamei la serviciu.

2. Daca vreti sa intrati in CCC numai o luna atunci o puteti face si in ultima luna, adica incepand cu data de 02.10.2014 si pana la 01.11.2014 (inclusiv).

3. - Cand mama a reluat activitatea plata indemnizatiei pentru CCC a fost suspendata si ea se va relua cand dvs. veti solicita sa intrati in CCC.
- Plata indemnizatiei pentr CCC inceteaza cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.


ok, va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata - crestere copil Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu daca beneficiaza de concediu crestere copil,un tata,care nu a lucrat in ultimele 12 luni ,premergatoare nasterii copilului,dar ... (vezi toată discuția)
Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil maxim_paula maxim_paula Buna Ziua, doresc sa va intreb despre faptul ca, am o angajata care trebuie sa se intoarca din concediu de ingrijire copil doar ca nu suntem siguri da ... (vezi toată discuția)