avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 2 ani 11 luni CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

2 ani 11 luni CCC

Buna ziua.

Am solicitat ccc 2 ani si sotul ar trebui sa intre in decembrie in ccc fiindca fac 1 an si 11 luni.

Eu sunt insarcinata acum in 3 luni cu al doilea copil si merg din decembrie cu concediu medical la decizia doctorului.
Din cate stiu ar trebui sa ma intorc la munca sa poata solicita sotul ultima luna din ccc. Sotului ii trebuie o adeverinta precum eu m-am intors la munca .

La al doilea copil se mai taie din indemnizatie sau iau la fel ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:03, 17 Octombrie 2014
1. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci o luna din acesta ii este rezervata lui, fie ca intra sau nu in CCC.
- In acest caz dvs. veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni.
- Incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an si 11 luni veti relua activitatea si cu aceeasi data veti prezenta angajatorului certificat de concediu medical.
- Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci veti primi indemnizatia pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani iar cu ziua urmatoare reluati activitatea si prezentati angajatorului certificat de concediu medical.

2. In cazul dvs. al doilea copil se va naste dupa ce se termina CCC1.

3. - Indemnizatia pentru CCC2 se va calcula 85% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste 12 luni vor intra luni in care ati fost in CCC1, luni in care ati avut, eventual, salariu, lunile de concedii medicale si concediu de maternitate.
- De aceea indemnizatia pentru CCC2 va fi mai mica decat indemnizatia pentru CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al doilea copil eualexandra eualexandra Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: la anul voi naste al doilea copil aproximativ la aceeasi data cand primul va implini 2 ani. Eu am luat ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 dupa ccc 1 nyarietelka nyarietelka Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In prezent ma aflu in CCC cu primul copil, insa ne dorim si al doilea copil, dar al doilea copil se ... (vezi toată discuția)
Ccc2 Anaeli_dany Anaeli_dany Sunt in concediu de crestere copil pana face copilul 2 ani pe data de 30.04.16 eu ar trebuii sa ma intorc la munca cu o luna mai devreme dar su t gravida cu ... (vezi toată discuția)