Sunt in concediu de crestere copil pana face copilul 2 ani pe data de 30.04.16 eu ar trebuii sa ma intorc la munca cu o luna mai devreme dar su t gravida cu cel de-al doilea copil si nasc pe 18.03.16..problema este ca la serviciu ma pun sa fac o cerere de incetare a suspendarii contractului de munca si de a lua concediu medical 42 de zile....asta nu inseamana ca mi se recalculeaza indemnizatia si nu va mai fii aceas...eu acum iau 12.mil..si dupa v-a fi 85% din ea....eu stiam ca trebuia sa se continue cu aceeas suma..ajutati-ma cum sa fac si cum sa ii conving p cei de la munca sau cum e bine???
1. - Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci dvs. veti sta in CCC1 pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Dupa aceea veti intra direct in CCC2 si veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1.
2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci CCC1 al dvs. se reduce cu o luna de zile.
- In aceasta luna veti relua activitatea sau veti solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
- Pentru aceasta trebuie sa va inceteze suspendarea contractului individual de munca(CIM).
- In continuare veti prezenta angajatorului certificat medical pentru concediul de maternitate si apoi veti intra in CCC2 procedand asa cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.
- Aveti dreptate, indemnizatia pentru CCC2 va fi mai mica decat cea pentru CCC1.
3. Parerea mea personala este ca ati putea beneficia de aceeasi indemnizatie pentru CCC2 deoarece:
- CCC1 inceteaza incepand cu ziua urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul;
- pana atunci doar se supenda (nu inceteaza) plata indemnizatiei pentru CCC1;
- nasterea celui de al doilea copil are loc inainte de a se termina CCC1.
4. Va recomand sa puneti intrebarea direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro