avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC2

Sunt in concediu de crestere copil pana face copilul 2 ani pe data de 30.04.16 eu ar trebuii sa ma intorc la munca cu o luna mai devreme dar su t gravida cu cel de-al doilea copil si nasc pe 18.03.16..problema este ca la serviciu ma pun sa fac o cerere de incetare a suspendarii contractului de munca si de a lua concediu medical 42 de zile....asta nu inseamana ca mi se recalculeaza indemnizatia si nu va mai fii aceas...eu acum iau 12.mil..si dupa v-a fi 85% din ea....eu stiam ca trebuia sa se continue cu aceeas suma..ajutati-ma cum sa fac si cum sa ii conving p cei de la munca sau cum e bine???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 16 Februarie 2016
1. - Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci dvs. veti sta in CCC1 pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Dupa aceea veti intra direct in CCC2 si veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1.

2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci CCC1 al dvs. se reduce cu o luna de zile.
- In aceasta luna veti relua activitatea sau veti solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
- Pentru aceasta trebuie sa va inceteze suspendarea contractului individual de munca(CIM).
- In continuare veti prezenta angajatorului certificat medical pentru concediul de maternitate si apoi veti intra in CCC2 procedand asa cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.
- Aveti dreptate, indemnizatia pentru CCC2 va fi mai mica decat cea pentru CCC1.

3. Parerea mea personala este ca ati putea beneficia de aceeasi indemnizatie pentru CCC2 deoarece:
- CCC1 inceteaza incepand cu ziua urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul;
- pana atunci doar se supenda (nu inceteaza) plata indemnizatiei pentru CCC1;
- nasterea celui de al doilea copil are loc inainte de a se termina CCC1.

4. Va recomand sa puneti intrebarea direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al doilea copil eualexandra eualexandra Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: la anul voi naste al doilea copil aproximativ la aceeasi data cand primul va implini 2 ani. Eu am luat ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - sarcini succesive stefanut stefanut O salariata trebuia sa revina in activitate din concediu crestere copil incepand cu data de 1 iunie, cand copilul implinea varsta de 1 an si 11 luni, iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2016 alinutzadeloiu alinutzadeloiu Buna ziua, Daca ma aflu in concediu crestere copil pana in ianuarie 2017 si urmeaza sa nasc in februarie 2017 , mai beneficiez de indemnizatie si pentru ... (vezi toată discuția)