Am fost in concediu de cresterea copilului pana astazi, de maine 1 aprilie ma voi intoarce la vechiul loc de munca. Copilul va implini 2 ani pe 19 iulie. Spuneti-mi va rog cum se primeste indemnizatia de crestere a copilului: pentru luna trecuta sau pentru luna in curs?
Eu as dori sa depun actele pentru suplimentul de insertie, pana pe ce data se pot depunde actele? O persoana mi-a zpus ca voi pierde o luna de plata si nu inteleg de ce.
Va multumesc.
1. Daca ati optat pentru conecdiu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani daca reluati activitatea dupa ce copilul implineste 1 an.
2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si nu intra cel putin o luna in CCC atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Daca reluati activitatea pe 1 aprilie (fara ca tatal copilului sa fi intrat o luna in CCC) atunci veti primi stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 1 an si 11 luni.
3. Actele pentru suplimentul de insertie trebuie sa le depuneti la Primarie imediat dupa ce reluati activitatea.
1. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) tatal copilului a avut venituri din salarii atunci nu veti beneficia ultima luna de stimulentul de insertie (chiar daca acum tatal copilului nu este angajat).
- Daca tatal copilului nu a avut venituri din salarii in toate cele 12 luni atunci veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani (pentru acaesta trebuie sa depuneti la dosar o dovadac ca tatal copilului nu a avut venituri in toate cele 12 luni).
2. Indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie se acorda in fiecare luna pentru luna precedenta.