avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand se acorda suplimentul de insertie pentru copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand se acorda suplimentul de insertie pentru copil?

Buna Ziua,

Am fost in concediu de cresterea copilului pana astazi, de maine 1 aprilie ma voi intoarce la vechiul loc de munca. Copilul va implini 2 ani pe 19 iulie. Spuneti-mi va rog cum se primeste indemnizatia de crestere a copilului: pentru luna trecuta sau pentru luna in curs?
Eu as dori sa depun actele pentru suplimentul de insertie, pana pe ce data se pot depunde actele? O persoana mi-a zpus ca voi pierde o luna de plata si nu inteleg de ce.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 1 Aprilie 2014
1. Daca ati optat pentru conecdiu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani daca reluati activitatea dupa ce copilul implineste 1 an.

2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si nu intra cel putin o luna in CCC atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Daca reluati activitatea pe 1 aprilie (fara ca tatal copilului sa fi intrat o luna in CCC) atunci veti primi stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 1 an si 11 luni.

3. Actele pentru suplimentul de insertie trebuie sa le depuneti la Primarie imediat dupa ce reluati activitatea.
1. Daca tatal copilului nu este angajat se mai pierde stimulentul de insertie ?

2. Indemnizatia se acorda pentru luna in curs sau pentru luna trecuta ?
1. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) tatal copilului a avut venituri din salarii atunci nu veti beneficia ultima luna de stimulentul de insertie (chiar daca acum tatal copilului nu este angajat).
- Daca tatal copilului nu a avut venituri din salarii in toate cele 12 luni atunci veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani (pentru acaesta trebuie sa depuneti la dosar o dovadac ca tatal copilului nu a avut venituri in toate cele 12 luni).

2. Indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie se acorda in fiecare luna pentru luna precedenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc si stimulent de insertie daniela.popa daniela.popa Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri: 1. Am optat sa stau cu copilul 2 ani in CCC. Acum el are 1an si 4 luni daca ma angajez primesc stimulent de insertie pana ... (vezi toată discuția)
Ccc o luna pentru tata evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Eu imi termin ccc in 2 luni si ma intorc la servici si am inteles ca ultima luna trebuia sa stea tatal in concediu crestere copil.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mamica2013 mamica2013 buna ziua, am si eu o dilema cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului in sensul acordarii acesteia, pt ca eu fac un an de zile inainte de ... (vezi toată discuția)