avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC si stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC si stimulent de insertie

Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri:
1. Am optat sa stau cu copilul 2 ani in CCC. Acum el are 1an si 4 luni daca ma angajez primesc stimulent de insertie pana implineste 2 ani?
2. Tatal nu lucreaza cu carte de munca. In cazul acesta eu am dreptul la CCC pana implineste copilul 2 ani sau doar pana la 1 an si 11 luni ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 29 Aprilie 2014
1. Daca reluati activitatea si obtineti venituri din salariu veti beneficia de stimuentul de insertie.

2. - Daca sotul a avut venituri din salariu in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) poate intra acum o luna in CCC dupa care dvs. veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.
- Daca, in acest caz, sotul nu intra cel putin o luna in CCC atunci veti primi stimulentul de insertie pana implineste copilul 1 an si 11 luni.

3. Daca sotul nu indeplineste conditiile pentru a intra in CCC atunci veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.
" Daca sotul nu indeplineste conditiile pentru a intra in CCC atunci veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani."



Si in aceasta situatie cum pot eu dovedi ca sotul nu indeplineste conditiile si unde ar trebui sa merg?
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
daniela.popa, utilizator
1. - Cand ati depus actele pentru CCC trebuia sa depuneti si o dovada ca sotul nu indeplineste conditiile (ca nu are venituri in cele 12 luni eligibile).
- Dovada era o adeverinta fiscala de la Adm. fiscala de care apartineti.

2. Daca nu exista la dosar o asemenea adeverinta o solicitati acum de la Adm. fiscala si apoi o depuneti la dosarul pentru indemnizatia pentru CCC care se afla la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se acorda suplimentul de insertie pentru copil? adriana007 adriana007 Buna Ziua, Am fost in concediu de cresterea copilului pana astazi, de maine 1 aprilie ma voi intoarce la vechiul loc de munca. Copilul va implini 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Alina_G_ Alina_G_ Buna ziua! Daca am ales perioada de un an pentru cresterea copilului (cu 85 % din net), cand ar trebui sa ma reintorc la servici pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie ioana135 ioana135 Buna ziua. Am nascut pe 13 iunie 2014, am optat pentru CCC de pana la 2 ani si as dori sa stiu cand pot incepe munca fara sa pierd stimulentul de insertie. ... (vezi toată discuția)