Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri:
1. Am optat sa stau cu copilul 2 ani in CCC. Acum el are 1an si 4 luni daca ma angajez primesc stimulent de insertie pana implineste 2 ani?
2. Tatal nu lucreaza cu carte de munca. In cazul acesta eu am dreptul la CCC pana implineste copilul 2 ani sau doar pana la 1 an si 11 luni ?
1. Daca reluati activitatea si obtineti venituri din salariu veti beneficia de stimuentul de insertie.
2. - Daca sotul a avut venituri din salariu in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) poate intra acum o luna in CCC dupa care dvs. veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.
- Daca, in acest caz, sotul nu intra cel putin o luna in CCC atunci veti primi stimulentul de insertie pana implineste copilul 1 an si 11 luni.
3. Daca sotul nu indeplineste conditiile pentru a intra in CCC atunci veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.
1. - Cand ati depus actele pentru CCC trebuia sa depuneti si o dovada ca sotul nu indeplineste conditiile (ca nu are venituri in cele 12 luni eligibile).
- Dovada era o adeverinta fiscala de la Adm. fiscala de care apartineti.
2. Daca nu exista la dosar o asemenea adeverinta o solicitati acum de la Adm. fiscala si apoi o depuneti la dosarul pentru indemnizatia pentru CCC care se afla la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).
Indemnizatie
Alina_G_
Buna ziua! Daca am ales perioada de un an pentru cresterea copilului (cu 85 % din net), cand ar trebui sa ma reintorc la servici pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)