avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna ziua! Daca am ales perioada de un an pentru cresterea copilului (cu 85 % din net), cand ar trebui sa ma reintorc la servici pentru a beneficia de stimulentul de insertie (pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului), avand in vedere ca sotul nu poate beneficia de concediu de crestere a copilului de 30 de zile (cum prevede noua lege), pe motiv ca este student.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 2 Iulie 2013
Inainte de a implini copilul varsta de un an. E suficient si cu o zi inainte.
www.avocatnet.ro/content/for...
1. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) tatal copilului a frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale unei facultati atunci indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC).
- In aceasta situatie trebuie sa intre cel putin o luna in CCC.
- Daca nu o face atunci CCC al dvs. se scurteaza cu o luna.

2. Deoarece ati optat pentru CCC pana la 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni.

3. - Adica reluati activitatea inainte de a impini copilul 11 luni si veti primi stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
- La fel veti beneficia de stimulentul de insertie si daca sotul intra in CCC in ultima luna (a 12-a).
Dar daca :
--Copilul s-a nascut in Ianuarie 2013, iar cursurile de zi ale facultatii au inceput in Octombrie 2012 (sotul hotarandu-se sa-si reia studiile, dupa reintoarcere in tara, lucrand in afara tarii fara contract de munca). Poate sa intre in concediu pt o luna? Sau nu? Daca ''Nu'' : Tb ca sotul sa completeze o cerere/formular/declaratie cum ca nu a fost platitor de taxe in perioada premergatoare nasterii copilului, din moment ce statul nu ar accepta CCC pt el? Se mai scurteaza CCC-ul meu si in cazul in care sotul nu poate intra legal in CCC (neavand cele 12 luni premergatoare nasterii, la cursurile de zi ale facultatii si dupa cum am mai spus neavand un contract de munca in afara tarii )? Va multumesc anticipat !!
1. Daca sotul nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci este simplu, veti relua activitatea inainte de a implini copilul 1 an si veti beneficia de stimulentul de insertie pana implin este copilul 2 ani.

2. La Primarie, unde ati depus actele pentru indemnizatie pentru CCC, va spune ce documente sa prezinte tatal copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal ccc a 12-a luna +stimulent insertie oanadelia00 oanadelia00 Buna ziua, Ma aflu in concediu crestere copil beneficiind se indemnizatie crestere copil optiunea 1 (implinirea copilului a varstei de1an). In martie se ... (vezi toată discuția)
Cand se acorda suplimentul de insertie pentru copil? adriana007 adriana007 Buna Ziua, Am fost in concediu de cresterea copilului pana astazi, de maine 1 aprilie ma voi intoarce la vechiul loc de munca. Copilul va implini 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil o luna pentru tata doragrey doragrey Buna ziua Ma adresez comunitatii avocat.net cu urmatoarele intrebare: [b]Daca tatal nu a avut 12 luni lucrate la data nasterii copilului poate beneficia ... (vezi toată discuția)