Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu o informatie: sunt aproape de expirarea concediului de maternitate de 2 ani si vreau sa fiu sigura daca in cazul meu se aplica sau nu legea care prevede ca tatal sa-si fi luat concediu de paternitate o luna - sotul meu a avut pfa pe care l-a inchis cu 6 luni inainte de nasterea copilului, dupa care nu a mai obtinut venituri impozabile; dupa cum am inteles eu legea, nu as fi obligata sa ma intorc cu o luna inainte de expirarea celor 2 ani, deoarece sotul meu nu ar fi avut dreptul sa beneficieze de concediu de ingrijire a copilului. Asadar ma pot intoarce la serviciu idupa ce copilul implineste 2 ani? Multumesc
1. Daca sotul dvs. nu a avut venituri din salarii sau din activitatea de PFA in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) nu poate beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta).
2. In aceasta situatie dvs. puteti beneficia de indemnziatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
3. - Daca la dosarul pentru indemnizatia pentru CCC nu ati depus dovada ca sotul nu are venituri in toate din cele 12 luni atunci este bine sa o faceti acum prin depunerea la AJPIS a unei adeverinte fiscale, de la Adm. fiscala, care sa ateste ce venituri a avut sotul vs. in fiecare din cele 12 luni eligibile.
- Spuneti la Fisc pentru ce va trebuie adeverinta.
- Daca nu duceti aceasta adeverinta nu veti mai primi indemnziatie in ultima luna.
Ccc
madimadi79
Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului?
(vezi toată discuția)