avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil 2 ani

Buna ziua
Urmeaza sa intru in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , sotul nu lucraza si nici nu a realizat veniturii in ultimile 12 luni , in acest caz mai e obligat sa intre o luna in concediu sau stau eu in concediu 24 luni . In declaratia celuilat parinte din anexa 1 eu am bifat ca nu lucreaza , mai trebuie depuse alte acte ca (declaratii notariale sau adeverinta de la finante ca nu realizeaza veniturii ) sau e suficienta declaratia din anexa la cerere
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:57, 22 Octombrie 2013
1. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta atunci veti beneficia dvs. de tot CCC, pana ce copilul implineste 2 ani.

2. - Este posibil sa vi se ceara o adeverinta de la Fisc cu veniturile obtinute de tatal copilului pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- De aceea este bine sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cresterea copilului, tatal nu munceste, ce trebuie sa fac sa nu pierd luna? nic23ro nic23ro Buna ziua, sunt in concediu de cresterea copilului pe o perioada de 2 ani, sotul meu nu are contract de munca fapt pe care l-am specificat in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Finalizare concediu ingrijire copil monya_tomy monya_tomy Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu o informatie: sunt aproape de expirarea concediului de maternitate de 2 ani si vreau sa fiu sigura daca in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)