avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu cresterea copilului, tatal nu munceste, ce ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu cresterea copilului, tatal nu munceste, ce trebuie sa fac sa nu pierd luna?

Buna ziua, sunt in concediu de cresterea copilului pe o perioada de 2 ani, sotul meu nu are contract de munca fapt pe care l-am specificat in momentul in care am completat documentele pentru primirea indemnizatiei, copilul implineste 2 ani pe 14 mai 2014, eu la munca am anuntat verbal ca sotul nu munceste si ca ma intorc pe 15 mai 2014 la munca, insa trebuia sa mai anunt pe la primarie sau vreundeva ca sotul nu munceste? Eu am presupus ca am anuntat la inceput si nu mai e nevoie. Trebuia la munca sa fac vreo cerere scrisa? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:03, 22 Aprilie 2014
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) tatal nu avut nemituri din salariu atunci dvs. veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. - Daca ati anuntat de la inceput ca sotul nu ideplineste conditiile pentru a beneficia de CCC nu mai este nevoie de alta formalitate.
- Numai ca trebuia sa depuneti la dosar o dovada ca sotul nu a avut venituri in cele 12 luni, adica o adeverinta fiscala de la Adm. fiscala.

3. Incercati sa luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si sa intrebati daca mai este nevoie la dosar de acea dovada sau a luat de buna prima dvs. declaratie.

4. - Angajatorul are deja cererea dvs. de CCC pana a varsta de 2 ani.
- Il veti anunta cu cateva zile inainte de a se termina CCC printr-o cerere de incetare a suspendarii cotracatului individual de munca (CIM) si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc madimadi79 madimadi79 Buna ziua,sunt in ccc pana la 2 ani,ce trebuie sa fac daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt in concediul de crestere copil. acesta implineste ... Cristiana Nica Cristiana Nica Buna ziua! Sunt in concediul de crestere copil. Acesta implineste 2 ani pe 29 septembrie.Sotul, acum, este angajat in Romania de 1 an, dar ,inainte de ... (vezi toată discuția)
Finalizare concediu ingrijire copil monya_tomy monya_tomy Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu o informatie: sunt aproape de expirarea concediului de maternitate de 2 ani si vreau sa fiu sigura daca in ... (vezi toată discuția)