Buna ziua! Sunt in concediul de crestere copil. Acesta implineste 2 ani pe 29 septembrie.Sotul, acum, este angajat in Romania de 1 an, dar ,inainte de nasterea copilului lucra in strainatate. El renunta la luna tatalui. Eu pe ce data trebuie sa ma intorc la munca? Am dreptul sa stau,acasa,pana pe 29 septembrie?
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani. In speta, revenirea va fi in 30.09.
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In speta, revenirea va fi in 30.08.
Daca sotul,la momentul actual,are venituri in Romania de 1 an si 3 luni, are dreptul la ccc pentru luna tatalui? Sau,in cazul de fata se ia in considerare perioada de dinaintea nasterii copilului?
Ccc si lucru
Eandrea31
Buna. In 31 octombrie implineste copilul meu 2 anisori si daca vrea sa ma intorc la lucru inainte de 2 luni trebuie sa iasa sotul in co cediul de cresterea ... (vezi toată discuția)