avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Tatal meu a decedat in urma cu cateva luni, iar mama mea doreste sa deschida succesiunea. Mentionez ca mai am doi frati de tata, din care unul dintre ei nu vrea sa se prezinte la succesiune, desi doreste sa isi ia partea. Bunurile care au ramas in urma decesului tatalui sunt: 100 familii de albine. Mama mea, avand probleme de sanatate, nu poate intretine stupina, ea vrea sa o vanda. Ce poate face cu partea de albine a fratelui meu, deoarece acestea trebuie vandute cat mai curand, iar fratele nu vine sa isi revendice partea spunandu-mi ca el are timp inca 2 ani de zile sa se gandeasca. In plus, as vrea sa stiu daca mama e obligata sa tina partea lui de albine pe terenul ei. Astept raspunsul dvs. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: RalucaPuscas , utilizator 18:16, 16 Februarie 2014
Buna ziua,
In situatia in care nu exista o intelegere intre dumneavoastra privind modul de impartire al masei succesorale va sfatuiesc sa va adresati instantei.
In privinta stupinei, va sfatuiesc sa va hotarati de comun acord ce faceti cu ea ca sa nu o distrugeti. Valoarea este suficient de mare ca sa nu o distrugeti. Poate ca, luind unul din dumneavoastra bunul in materialitate si obligandu-va sa dati celorlalti sulta ajungeti la o intelegere. Sulta o puteti achita si dupa instrainarea bunului daca consemnati asta in actele incheiate la notar.
Mergeti la un notar sa il cheme la dezbaterea succesiunii... cred ca va veni. Daca nu, mai bine pentru dv.
Multumesc pentru raspunsuri! As mai dori sa va intreb daca mama mea este obligata sa-i tina albinele, deoarece acestea necesita intretinere, iar intretinerea necesita bani (hrana, tratament, apicultori platiti pentru lucrarile in stup). Ce se poate face in cazul in care mama mea nu doreste sa le mai tina, iar fratele nu se prezinta nicidecum la succesiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in curtea mea? alanda alanda Locuiesc la curte, in mijlocul unei localitati. Am un copil alergic la intepaturi de insecte. De 10 ani il rog pe vecinul meu care detine un jur de 50 de stupi ... (vezi toată discuția)
Dezbate mostenire iulik800 iulik800 Buna ziua tuturor...as dori un raspuns la o problema....suntem 4 frati majori,tatal meu a murit acum 3 ani si pana acum nu sa dezbatut mostenirea (adica mama ... (vezi toată discuția)