E adevarat ca succesiunea trebuie facuta in primele 6 luni de la decesu unuia din soti?altfel cei care au dreptu pierd la succesiune nu o mai pot face dupa cele 6 luni....????????????? bunicul meu a decedat iar fratele lui detine toate actele de la casa as dori sa stiu daca e legal???????deoarece bunica traieste dar fratele bunicului are teama ca pierde dreptu de la succesiune de 25% di valoarea casei............
Bunicul dvs. are copii astfel ca mostenitorii sa8i legali sunt sotia supravietuitoare a defunctului cu 1/4 din mnostenire si copiii bunicului , indiferenbt de numarul lor, cu 3/4 din mostennire. Fratele bunicului nu are nici un drept la mostenire in aceasta situatie. Mostenitorii pot deschide succesiunea oricand , dar , pentru a fi siguri ca nu sunt probleme , e bine sa o deschida inb termen de 1 an de la deces , ori, in acest termen sa depuna la orice notariat o declaratie de acceptare a succesiunii .
bunicul meu nu a avut copiii inpreuna cu bunica,doar bunica din prima casatorie un baiat ......problema este ca bunica nu are acces la actele casei ca le tine cumnatul bunici pt ca el la inmormantat si acum cere partea lui la SUCCESIUNE.ce ar trebui sa facem?????deoarece bunica vrea sa lase casa cu drept de proprietate(vanzare cumparare)la nepoata care bunici au crescut-o si nu stiu ce sa faca si cum???????
Daca bunicul nu a avut copiii nici cu bunica, nici nici dintr-o alta casatorie sau relatie, mostenitori ai acestuia sunt : bunica cu 1/2 din averea bunicului si fratele bunicului cu cealalta jumatate a averii bunicului.
Bunica nu poate vinde nepoatei pe care a crescut-o decat cota sa de mostenire.
am inteles dar cum sa fac pt ca toate actele casei le tine fratele bunicului si ce ar trebui facut?sa inteleg ca trebuie succesiune si data parte de 25% fratele bunicului?ce trebuie facut ca actele sa ajunga la bunica?
Bunica trebuie sa mearga la notar cu cumnatul care are actele. Doar impreuna si in intelegere pot rezolva ceva.Partea fratelui bunicului este 50% din ce a avut bunicul ,nu 25%.
Drept succesoral
georgeion
Sotia are drept de succesiune asupera mostenirii din partea sotului decedat in conditiile in care la sotul nu a avut deschisa succesiunea dupa parintii ... (vezi toată discuția)