avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

buna ziua as vrea sa stiu si eu cum sami calculez cata indemnizatie sa iau precizand faptul ca din iulie 2012 si pana in august 2013 venitul net a fost antre 880 lei si 950 (sa zicem 900) iar sepembrie pana in ianuarie a fost de 970 lei cum sa calculez indemnizatia adica cat este maternitatea caci alocatia este de 200 lei .as mai avea o intrebare bebele meu e nascut cu o malformatie (cheilognatopalatoschizis bilateral) as vrea sa stiu daca trebe sa fac si un dosar pt a primi o indemnizatie precizand faptul ca el va face operatii de acun de bebelus pana la varsta de 9 ani va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:27, 16 Februarie 2014
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.

2. Venitul net se obtine prin scaderea din venitul brut (conform statului de plata) a impozitului pe venit si a contributiilor pentru pensie, sanatate si somaj.

3. In veniturile pe cele 12 luni intra veniturile din salarii si din eventuale concedii medicale si din concediul de sarcina.

4. Indemnizatia pentru CCC o calculeaza Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnziatia, in baza veniturilor nete inregistrate in adeverinta tip (Anexa 2) de catre angajator.

5. Actele pentru indemnizatia pentru CCC si pentru alocatia de stat pentru copii le depuneti la Primarie care le trimite la AJPIS.

6. In cazul in care, in timp ce sunteti in CCC, obtineti un certificat de handicap pentru copil atunci va prezentati cu acesta la Primarie pentru a vi se prelungi plata indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.

7. - Daca si dupa aceasta varsta copilul este incadrat in continuare in grad de handicap veti putea beneficia in continuare de concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, caz in care indemnizatia va fi de 450 lei luinar.
- Dar depre aceasta mai discutam mai tarziu, cand va fi cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil marii_loon marii_loon Buna ziua, Sunt mamica unui baietel in varsta de 7 luni care s-a nascut cu o malformatie genitala numita hipospadias gradul 3 si as vrea sa aflu daca pentru ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizatie salariata insarcinata intoarsa din cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata care si-a reluat activitatea din concediu crestere copil in data de 09.03.2015. Aceasta este din nou insarcinata si are concediu ... (vezi toată discuția)
Despre concediu de maternitate si ccc suciugeorgeta suciugeorgeta Am o salariata care a ramas insarcinata si as dori sa stiu ce lege trebuie sa citesc referitoare la concediu pre si post natal,cuantum indemnizatie si tot ce ... (vezi toată discuția)