avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre concediu de maternitate si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre concediu de maternitate si CCC

Am o salariata care a ramas insarcinata si as dori sa stiu ce lege trebuie sa citesc referitoare la concediu pre si post natal,cuantum indemnizatie si tot ce tine de acest subiect
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:07, 27 Noiembrie 2013
1. Pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) cititi OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate.

2. Pentru concediul crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta cititi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

cum ar trebui sa calculez cei 85% pentru ca ea sa poata lua pentru cei 2 ani indemnizatia de 1200 lei lunar?....as vrea sa-i maresc salariul pentru a putea lua aceasta suma dar nu stiu cum ar trebui sa calculez......in cazul in care ea va naste cam prin august 2014....va rog
1. - Indemnizatia pentru CCC o calculeaza Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste aceasta indemnziatie.
- Dvs. veti completa adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile nete.

2. Indemnizatia este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

3. Venitul net se obtine din venitul brut de pe statul de plata din care se scad contributiile la pensie, sanatate si somnaj si impozitul pe venit.

4. - Pentru a avea o indemnizatie pentru CCC de 1200 lei ar trebui ca venitul net lunar sa fie de cca 1450 lei.
- Pentru a obtine acest venit net trebuie sa aiba un venit brut de cca 2100 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil dianabos dianabos Buna seara! Incep prin a specifica ca sunt insarcinata in 18 saptamani si urmeaza sa nasc in jurul datei de 18 aprilie 2014. 1. Inca nu am inteles daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului cotropica87 cotropica87 Am 2 ore trecute pe carte de munca si un salariu de 200 de lei, se poate sa platesc eu separat darile la stat sa primesc o indemnizatie mai mare nu cea de 600 ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si concediul de crestere copil AndreeaCristina86 AndreeaCristina86 Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri. Stiu ca acel concediu de maternitate de 126 zile, din care obligatoriu minim 42 dupa nastere se plateste cu 85% din ... (vezi toată discuția)