avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Scadere pensie in urma recalcularii dupa un nou stagiu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Scadere pensie in urma recalcularii dupa un nou stagiu de cotizare

Buna ziua!
Am fost neplacut surprins zilele trecute cand m- am intalnit cu o aberatie.
Intr- o prima decizie de pensionare s-a acordat pensie de 886 lei. Dupa un an de cotizare in a doua decizie apare suma de 804 lei. Cei de la pensii spun ca s-a gresit prima data si acum trebuiesc returnati banii (se retin din pensie). E corect asa ceva? Daca a gresit functionarul sa-i opreasca lui din salariu si nu amaratului de pensionar. Ce pot sa fac? In decizie spune ca pot sa fac contestatie tot la ei. Cine imi va rezolva contestatia? Tot functionarul al doilea?:-/ Ce sa le cer? De unde nu stiu eu ca al doilea a gresit sau poate amandoi ? Cum sa fac sa nu-mi mai opreasca din pensie?
Ma poate ajuta cineva sa vad dac s-a gresit? Cum se fac calculele/
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:13, 17 Februarie 2014
Daca nu aveti probe ca undeva s-a produs o greseala,vi se vor retine sumele stabilite prin decizia de debit.
O contestatie poate avea urmatoarele efecte:
a)Pensia sa creasca
b)Pensia sa ramana aceeasi
c)Pensia sa scada

Legea263/2010

ART. 107
(1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcul pensie LINTEANU LINTEANU As dori sa aflu daca s-au constat dif intre pensia primita si cea recalculata se mai pot recupera banii.Eu am fost frustrat din 2005 cu o diferenta f. mare mai ... (vezi toată discuția)
Contestatie pensie yanisb yanisb Se poate contesta o decizie de pensionare dincolo de termenul de 30 de zile daca observi sau iti deschide ochii cineva,ca s-au calculat gresit drepturile? (vezi toată discuția)
Pentru recuperarea cass 5,5% nu se pot face cereri de revizuire a pensiei? ContSters250503 ContSters250503 Buna ziua ! Am o intrebare!?.De ce este necesara o hotarire judecatoreasca pentru a recupera CAS5,5% retinut prin interpretarea eronata a legii,atita timp ... (vezi toată discuția)