avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pentru recuperarea CASS 5,5% nu se pot face cereri de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pentru recuperarea CASS 5,5% nu se pot face cereri de revizuire a pensiei?

Buna ziua !
Am o intrebare!?.De ce este necesara o hotarire judecatoreasca pentru a recupera
CAS5,5% retinut prin interpretarea eronata a legii,atita timp cat in LEGEA263/2010
exista articolul 107 alin(1)si(2) citez:"..alin(1) -In situatia in care,ulterior stabilirii si/sau
plati drepturilor de pensie,se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si
cele legal cuvenite,casele teritoriale de pensii,respectiv casele de pensii sectoriale,
opereaza,din oficiu sau la solicitarea pensionarului,modificarile ce se impun,prin decizie de revizuire.-alin(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor ali(1),se
acorda sau se recupereaza,dupa caz in cadrul termenului general de prescriptie,
calculat de la data constatarii diferentelor"....Ma poate lamuri cineva ,va rog?!
Multumesc mult! :wassat:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:30, 8 Mai 2012
Mai asteptati doua-trei saptamani.Noul guvern o sa indexeze valoarea pc. de pensie,o sa readuca salariile bugetarilor la nivelul anului 2010+valoarea inflatiei si o sa returneze banii pensionarilor incasati nelegal pt.CASS.Acesti bani se gasesc de indata ce se renunta la cota unica de impozitare(care a nenorocit populatia)si la impozitarea progresiva a veniturilor.Nu cred ca exista o problema pt cei cu pensii de 20000 lei sa plateasca un impozit de 50%.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2012
Valentin Mester, utilizator
ocurioasa:

1. Articolul citat de dvs. din Legea 263/2010 se refera la stabilirea pensiei nu la retinerile din aceasta (care s-au facut in baza altor acte normative).

2. Adica art.107 din Legea 263/2010 nu are legatura cu retinerea contributiei pentru sanatate.
Buna ziua!
Va multumesc frumos pentru raspuns.Este trist totusi sa stai cu mina intinsa, ca sa primesti
drepturile ce ti se cuvin,dupa ce ,TU,ca un cetatean onest ti-ai onorat toate obligatiile!:hammer:
Buna ziua!
Va multumesc frumos pentru raspuns.Ma indoiesc totusi ca pensionarii vor primi ceva in plus
anul acesta!.De cca 3 ani punctul de pensie a ramas la fel,valoarea inflatiei nu s-a
actualizat,amanindu-se la fiecere sfirsit de an pentru anul urmator.Ba mai mult,eroarea cu
CAS5,5% in detrimentul pensionarilor, dovedeste cat respec si consideratie primesc aceasta
categorie din partea celor care ne conduc.Sau ma insel totusi?...e an electoral!
Cine stie?!?....Sanatate va doresc!....si mai ales rabdare pensionarilor! #-o
Tocmai pentru ca este an electoral s-ar putea ca sa avem ceva surprize placute.

Alte discuții în legătură

Contract munca geta58 geta58 As dori sa stiu cum as putea sa lucrez legal tinand cont ca eu sunt pensionara la cerere.Adica ce fel de cotract pot sa fac cu angajatorul in asa fel incat ... (vezi toată discuția)
Retinerea cas, cass si impozit din ajutoare la iesirea la pensie spria spria am primit, conform legii ajutoare la iesirea la pensie de invaliditate ,suma din care s-a retinut cas,cass,impozit. INTREBARI: 1.este corect ca din aceste ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate( militar) bansorin bansorin Am beneficiat de pensie de invaliditate gradul 2, timp de 1 an si 11 luni, boala a fost in timpul si din cauza serviciului miltar, eu avind virsta de 21 ani. ... (vezi toată discuția)