Buna ziua! Surpriza a venit, D-le Tudor Valeriu: restituirea CASS in 16 rate, tot atatea in cate ni s-a retinut.
- Ce spuneti de neaplicarea legilor, precum Legea 263/2010 si de inghetarea pensiilor, asa cum zice si "curioasa" de mai sus?
- Ce spuneti de nerespectarea Legii 250/2007 ref. la valoarea punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie, incepand cu anul 2009? (pe 2008 s-a aplicat)
- Ce stiti despre pensia de invaliditate, cand, in mod cu totul abuziv, sute de mii de pensionari au fost trecuti in gradul III de invaliditate pt. ca la acest grad nu se mai acorda stagiul potential? Mai mult, la recalcularea pensiilor, nu se mai acorda stagiul potential din urma, de dinainte de aparitia Legii 263, deloc. Nu e un abuz? Nu e incalcarea Constitutiei legat de neretroactivitatea legilor, de nediscriminare, de asigurarea unui trai decent? Se fac ca inteleg gresit legea, in legatura cu calculul plafonului legat de ac. lucru, adica de luarea unui drept castigat pe o lege veche (Lg. 19/2000). Cum poti sa anulezi un stagiu potential, respectiv punctajul aferent, inainte de 1.01.2011? Asa s-a facut si cu "intelegerea" gresita a problemei CASS. Pe aceasta problema, am chemat in judecata Casa de Pensii inca din 1.02.2011, sunt in faza de recurs pt. ca mi s-a respins actiunea ca "nefondata". Nu aparusera Deciziile Curtii Constitutionale. La plangerile prealabile catre casa de pensii locala si cea tutelara, nu am primit niciodata raspuns, nici afirmativ, nici negativ.
Imi cer scuze, D-le Tudor, nu pot fi suparat pe Dvs., sunt necajit pe soarta noastra. Nu va cer sa-mi raspundeti, sunt intrebari retorice, catre sistem, nu catre pensionari. Catre sistemul pe care vor unii sa-l parasim cat mai repede. Cu respect!