avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a ocupa o functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a ocupa o functie

Lucrez intr-un spital ca asistent medical.
Am inteles ca se intentioneaza numirea mea pe functia de asistent-sef, functie pe care, din motive personale,nu doresc sa o ocup.
Pot refuza aceasta functie fara a avea consecinte?
Cel mai recent răspuns: dumifilote , utilizator 14:01, 17 Februarie 2014
Puteti refuza ocuparea acelei functii, insa exista posibilitatea ca angajatorul sa nu fie de acord cu refuzul dvs.

Art.3 C.mun.:
....
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
...
Se impune un act aditional la CIM?
Ce poate face angajatorul daca refuz functia?
Daca este vorba despre schimbarea functiei, atunci modificarea c.i.m. se face prin incheierea unui act aditional la c.i.m.

De asemenea, unilateral, angajatorul poate emite o decizie de delegare de competente

Pentru maximum 60 zile?
Delegarea de competenta nu are o limita prestabilita in Codul Muncii.

Alte discuții în legătură

Incetare contarct de munca pe perioada determinata Pineto Pineto Sunt angajata la o firma din 15 decembrie 2014 pe o perioada determinata de 3 luni. La 15 martie mi s-a prelungit contractul de munca pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Cerere de lichidare respinsa de angajator dorinahd dorinahd Buna ziua.Am incheiat un contract de prestari servicii cu o Firma din Germania la care am un angajat detasat pe 1 AN de zile .Am la contractul de munca act ... (vezi toată discuția)
Este posibila obligarea angajatului la mentinerea locului de munca? suciugeorgeta suciugeorgeta exiata cumva posibilitatea de a face in asa fel ca un salariat dupa ce este invatat ce sa faca....este vorba de vanzatoare, sa nu mai renunte la locul de ... (vezi toată discuția)