avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contarct de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contarct de munca pe perioada determinata

Sunt angajata la o firma din 15 decembrie 2014 pe o perioada determinata de 3 luni. La 15 martie mi s-a prelungit contractul de munca pe o perioada de terminata de inca 3 luni, pana la 14 iunie 2015. La expirarea contractului - 14 iunie 2015 - pot refuza semnarea unui nou contract si renunta definitiv in a lucra in aceasta firma?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Pineto , utilizator 17:29, 1 Mai 2015
Sigur, puteti renunta (in sensul ca nu mai semnati nimic) fara probleme, iar contractul inceteaza de drept.
Art.3 C.mun.
...
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.

(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
...

Prin urmare, la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m. nu mai semnati niciun act aditional de prelungire a duratei acestuia.
In acest caz, c.i.m. va inceta de drept , conform art.56 alin.1 lit.i C.mun.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu act aditional si contract de prelungire a locului de munca dupa data semnarii actului aditional mihaela30sim mihaela30sim In 26.11.2013, firma la care lucrez mi-a adus un act aditional de semnat prin care imi marea salariul , dar in acelasi timp ma obliga sa stau un an la ei cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata AndreeaC09 AndreeaC09 Buna ziua, am si eu o intrebare. M-am angajat acum 3 luni la o firma si saptamana viitoare imi expira contractul de munca pe perioada determinata. Eu nu doresc ... (vezi toată discuția)
Incetare cim determinat in ccc Aida1989 Aida1989 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste o situatie legata de un contract de munca pe perioada determinata. In iunie 2018 am ... (vezi toată discuția)