avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare CIm determinat in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare CIm determinat in CCC

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste o situatie legata de un contract de munca pe perioada determinata.
In iunie 2018 am semnat un contract pe perioada determinata de 2 ani( fara prelungire automata) . Intre timp am ramas insarcinata si am intrat in concediu crestere copil din iulie 2019 cand am solicitat suspendarea contractului pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.( asta ar insemna aprilie 2021).
Am fost contacta in luna iunie 2020 si am fost instiintata ca mi s-a incheiat de drept contactul de munca.
Avand in vedere ca eu am solicitat suspedarea pe 2 ani, au dreptul ei sa imi inchida contractul in conditiile date?
Mai mult intre timp am ramas insarcinata si as dori sa stiu daca pot prelungi aceea suspendare in baza celei de-a doua sarcina,chiar daca este contractul de munca pe perioada determinata.
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 3 Septembrie 2020
Angajatorul a procedat corect...c.i.m. încheiat pe durata determinată încetează de drept la data expirării duratei pentru care a fost încheiat chiar dacă a fost suspendat pentru CCC.

Vedeți art.49 alin .5 si 6 și art.56 alin.1 lit.i C.mun.

În acest caz, nu mai aveti ce prelungire sa faceti, la dosarul pentru CCC2 puteti depune decizia de încetare a c.i.m.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns, dar cu prelungirea suspendarii cum as putea sa fac sa fie bine si pentru firma si pentru angajata.Exista vreo solutie?
Nu aveti ce prelungire sa faceti... c.i.m. a încetat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca perioada determinata lure lure Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata, in prezent in al 2-lea an de prelungire(expira la 15 ianuarie ). Sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se intampla daca o angajata are contract pe perioada determinata , este in concediu de crestere copil cu durata de 2 ani si cim se termina cand ... (vezi toată discuția)
Revisal valentinaanghel valentinaanghel Pentru un CIM perioada determinata (01.03.2012-30.06.2012) suspendat in luna iunie sunt corecte urmatoarele inregistrari in revisal: 01.06-30.06.2012 ... (vezi toată discuția)