avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Taxa anuala pentru expert contabil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Taxa anuala pentru expert contabil

Buna ziua!
As dori sa va intreb daca in calitate de expert contabil activ, trebuie sa mai platesc taxa anuala de 400 lei, avand in vedere faptul ca in luna iunie trebuie sa intru in concediul de crestere copil, si probabil in concediu medical mai devreme cu 2 luni?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ina_2011 , utilizator 21:29, 25 Aprilie 2014
Daca dumneavasta stiti ca nu veti avea nevoie de viza anuala luati legatura cu CECCAR filiala de care apartineti si explicati stuatia, probabil veti fi indrumata sa treceti la experti contabili inactivi pana la reluarea activitatii.
Ca expert tehnic judiciar - contabil, nu trebuie sa platiti nicio taxa anuala, la MJ.
Vi se retine un comision de 10 % din onorariu, pentru fiecare raport de expertiza dispus de catre instanta de judecata si realizat de dvs.
Era vorba de taxa anuala perceputa de CECCAR expertilor contabili, cotizatia fixa
gigipopa a scris:

Ca expert tehnic judiciar - contabil, nu trebuie sa platiti nicio taxa anuala, la MJ.
Vi se retine un comision de 10 % din onorariu, pentru fiecare raport de expertiza dispus de catre instanta de judecata si realizat de dvs.

La expertii tehnici se retine cota de 10%, la expertii contabili nu.
MJ retine 10% din onorariu expertilor indiferent de specialitate, deci si pentru expertizele contabile realizate de expertii contabili.Mie mi s-a retinut ,asta cred ca se aplica in toata tara.Sau nu"?

Alte discuții în legătură

Venit expertiza judiciara cosmm cosmm Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In ... (vezi toată discuția)
Se plateste cas pentru onorariul expertului? PaulHaiducu PaulHaiducu Sunt angajat cu carte de munca iar in timpul liber desfasor activitati de expert judiciar bunuri mobile. Rog, daca se poate sa ma ajutati, la onorariul primit ... (vezi toată discuția)
Expert contabil-drept intocmire expertiza contabila extrajudiciara ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Rog colegii mai experimentati daca pot sa ma lamureasca si pe mine in legatura cu un aspect: sunt expert contabil liber profesionist si as vrea ... (vezi toată discuția)