avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Taxa anuala pentru expert contabil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Taxa anuala pentru expert contabil

Buna ziua!
As dori sa va intreb daca in calitate de expert contabil activ, trebuie sa mai platesc taxa anuala de 400 lei, avand in vedere faptul ca in luna iunie trebuie sa intru in concediul de crestere copil, si probabil in concediu medical mai devreme cu 2 luni?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ina_2011 , utilizator 21:29, 25 Aprilie 2014
diana_irena a scris:

MJ retine 10% din onorariu expertilor indiferent de specialitate, deci si pentru expertizele contabile realizate de expertii contabili.Mie mi s-a retinut ,asta cred ca se aplica in toata tara.Sau nu"?

Nu cumva este vorba de 10% impozit retinut la sursa. Pana la mijlocul anului 2012 se retinea aceste sume de catre biroul de expertiza. Expertilor tehnici li se retineau cota de 10% conform prevederilor Ordonantei nr. 2/2000 si inca 10% impozit (restul impozitului fiind platit cu ocazia regularizarii ce se efectua in anul urmator. De la 1 iulie 2012, cel putin in judetul nostru, s-a renuntat la retinerea cotei de 10% impozit retinut la sursa. Cu ocazia incasarii onorariilor expertilor tehnici li se retine numai 10% cota Ministerului Justitiei, iar expertilor nu li se retine aceasta cota.
ing. Ioan Ciobanu
cioan a scris:

Nu cumva este vorba de 10% impozit retinut la sursa. (...)

Este impozitul retinut la sursa de catre BLE

Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In mod normal si potrivit OG nr. 23 din 23 august 2012, in cazul in care intrati in concediu pt cresterea copilului, puteti deveni membru inactiv al organismului profesional, daca prezentati documentele doveditoare. In cazul membrilor inactivi, cotizatia anuala este de 300 lei/an si se plateste pana la 1 martie. Probabil veti putea achita taxa de inactiv, iar statutul si diferenta de 100 lei (de la activ la inactiv) se va clarifica in momentul depunerii actelor de intrare in concediu pt. crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit expertiza judiciara cosmm cosmm Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In ... (vezi toată discuția)
Se plateste cas pentru onorariul expertului? PaulHaiducu PaulHaiducu Sunt angajat cu carte de munca iar in timpul liber desfasor activitati de expert judiciar bunuri mobile. Rog, daca se poate sa ma ajutati, la onorariul primit ... (vezi toată discuția)
Expert contabil-drept intocmire expertiza contabila extrajudiciara ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Rog colegii mai experimentati daca pot sa ma lamureasca si pe mine in legatura cu un aspect: sunt expert contabil liber profesionist si as vrea ... (vezi toată discuția)