avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Majorare punctaj grupa I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Majorare punctaj grupa I

Daca beneficiez de reducerea varstei de pensionare conform L 380/2014, beneficiez si de majorarea punctajului pe perioada lucrata in grupa I ? M-ar interesa si temeiul legal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:06, 17 Februarie 2014


1)Reducerea varstei

Legea 380/2013



[ link extern ]


2)Punctaj suplimentar

Legea 263/2010


ART. 100
Persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective, dupa cum urmeaza:

b) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii speciale, potrivit legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie pentru limita de varsta BiancaTudose BiancaTudose Cu cat se majoreaza pensia pentru limita de varsta in conditiile iesirii la pensie cu reducerea stagiului de cotizare pt gr a II-a de munca? Daca se poate ... (vezi toată discuția)
Calculul punctajului la pensie pentru grupele i si ii de munca iulianw iulianw Ma poate lamuri cineva cum se calculeaza plata pensiei pentru grupele de munca 1 si 2 ? Peste tot se mentioneaza doar reducerea varstei de pensionare pentru ... (vezi toată discuția)
Majorarea punctajelor lunare realizate in grupa i de munca rududoo rududoo Legea 263 ART. 100 Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupele I şi a II-a de muncă, potrivit legislaţiei ... (vezi toată discuția)