Buna ziua
Un prieten a primit amanare de la instanta o luna (comisia din penitenciar la admis,nu are antecedente penale,nu are sactiuni,are multe recompense,cursuri,munca),intrebarea este;isi poate face o cerere de eliberare conditionata singur? As dori sa stiu daca il afecteaza cu ceva aceasta cerere sau daca il ajuta.Mentionez ca au trecut deja 20 de zile din amanare.
Va multumesc
isi poate face si el cerere dar se va considera neintemeiata,avand in vedere ca a fost propus pt eliberare si a primit amanare.daca mai sunt doar 10 zile si intra iar in comisie asteptati sa vedeti ce se intampla si dupa aia decideti
Da,asta asa este,dar poate pleca cu afacere judiciara intr-un penitenciar unde comisia este mai ingaduitoare,sincer o luna mi se pare ok,am vazut amanari de 6 luni sau un an.
Tineti cont ca eliberarea conditionata este facultativa,nu obligatorie.Parerea mea e sa astepte sa vada a 2 a comisie ce va decide,dupa care sa skimbe penitenciarul.
Succes si liberare usoara
Mie nu mi se pare ok o amanare de o luna,ce poti sa inveti intr-o luna?(asta daca prin absurd poti sa crezi ca un om normal poate invata ceva acolo),de ce ii mai tin intr-un sistem si asa supra populat.Multumesc oricum pt sfaturi.